Branislav Milosav, Aleksandar Farkaš, Svetlana Glavaški Branislav Milosav, Aleksandar Farkaš, Svetlana Glavaški
Počelo prijavljivanje za projekat „EDUKUJ SE, ZAPOSLI SE!”

240.000 dinara za poslovne ideje mladih

Pančevo, Uto, 16/08/2016 - 12:15
Aleksandar StojkovićPANČEVO, 16. avgust - Regionalni edukativni centar Banat (REC Banat) zvanično je danas započeo projekat „EDUKUJ SE, ZAPOSLI SE!” . Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a odobren je u okviru Javnog konkursa za programe i projekte podrške mladima u zapošljavanju.

Partneri su institucije i organizacije iz javnog i privatnog sektora: Grad Pančevo, Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat i Doo za vođenje poslovnih knjiga, BEBA COMPANY Pančevo.

Cilj ovog projekta je doprinos smanjenju dugoročne nezaposlenosti i povećanju zapošljivosti mladih nezaposlenih lica i razvoj Grada Pančeva i Južnobanatskog regiona.

Predviđeno je da 30 mladih nezaposlenih lica, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađa obuku iz oblasti preduzetništva koja će im omogućiti da „istraže svoj biznis“ i steknu osnovna znanja za otpočinjanje poslovanja. U narednom koraku odlukom Komisije, 10 najboljih učesnika sa 10 najperspektivnijih poslovnih ideja, imaće priliku da nastave obuku i da naredna dva meseca, uz kontinuiranu podršku mentora, detaljno razviju svoje poslovne ideje, koje na kraju procesa treba da pokažu tržišnu održivost. 

Kao rezultat napredne obuke, učesnici će imati kompletno pripremljene i do detalja razvijene poslovne planove, a za tri najbolje poslovne ideje obezbeđena je finansijska podrška u pojedinačnom iznosu od 240.000,00 dinara. 

„Prva obuka trajaće deset radnih dana i podrazumevaće osnovna znanja iz preduzetništva. Nakon toga će uslediti eliminaciono takmičenje i deset najboljih kandidata će uči u program mentoringa koji će trajati dva meseca i gde će se detaljno razvijati poslovni planovi za svakog kandidata" –  rekla je Svetlana Glavaški iz Regionalnog edukativnog centra Banat", 

Ona je naglasila da je potrebno da kandidati budu lica mlađa od 30 godina i da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.  

„Komisija će kandidate ocenjivati po poslovnim idejama, obrazovanju, vremenu provedenom na evidenciji NSZ-a i drugim kriterijumima, dok se kasnije ocenjuje isključivo poslovna ideja i njena isplativost na tržištu, a u finalnom takmičenju se ocenjuje i poslovni plan", objasnila je Svetlana Glavaški.

Javni poziv za učešće u projektu „EDUKUJ SE, ZAPOSLI SE!“ za sva mlada nezaposlena lica sa teritorije grada Pančeva koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je otvoren do 15. septembra 2016. godine, a od organizatora smo saznali da se početak edukacije očekuje već u oktobru.

Predstavnici REC Banat su imali sličan projekat i u Zrenjaninu i on je, po njihovim rečima, imao odlične rezultate. Oni su pozvali sve mlade i nezaposlene da se aktivno uključe u ovaj projekat.

Kontakt osoba je Darko Vukić, tel: 023 510 567, e-mail:[email protected]www.recbanat.rs.

 
MarketingNajnovije vesti