Rokenriver splav bez funcije i dalje

3,5 miliona vredna nadstrešnica Domu omladine

Pančevo, Pet, 29/07/2016 - 10:46
Vladimir ĐokovićPANČEVO - 29. jul - Prijateljski ambijent za mlade duž reke Tamiš sa same reke seli se u dvorište Doma omladine. Nadstrešnica gradskog splava, izgrađenog u okviru više stotina hiljada evra vrednog projekta Evropske unije – Rokenriver, biće ubuduće značajan logistički segment svirki u bašti Doma omladine.

Gradsko veće Pančeva saglasilo se da Dom omladine nadstrešnicu vrednu oko 3,5 miliona dinara koristi u svom dvorištu umesto na gradskom omladinskom splavu na reci.

Ovaj čin otvorio je pitanje šta će biti sa samim splavom koji, iako je planiran kao savremena scena omladinskih događaja na Tamišu, zvrji napušten.

„Splav je neiskorišćen. Projekat kroz koji je spav i nabavljen imao je omladinski karakter. Ove sezone nisu planirani nikakvi događaji na tom mestu. Za 2017. godinu ćemo videti” – izjavio je član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

Utešno je što će bar nadstrešnica imati funkciju u dvorištu Doma omladine gde se održava deo programa pančevačkog kulturnog leta.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti