Društvo

Akcioni planovi mladih iz Pančeva u elektronskoj zbirci “Pokreni društvo”

Pančevo, Ned, 09/12/2018 - 22:51
ConnectingUkupno 5 akcionih planova izrađenih u Pančevu od strane mladih učesnika projekta "Pokreni društvo" naći će se u elektronskoj zbirci akcionih planova za rešavanje lokalnih problema koja će biti predstavljena na završnoj konferenciji pograma, u sredu 12. decembra sa početkom od 12 časova, u Medija centru u Beogradu.
 
Projekat „Pokreni društvo“ sprovodi Centar za razvoj Srbije u 10 gradova širom Srbije, a lokalni partner u Pančevu je organizacija Connecting. Do sada su održana 2 seminara na kojima su mladi identifikovali probleme u zajednici i radili na predlozima rešenja, kao i lokalna završna tribina na kojoj su njihovi rezultati u vidu akcionih planova predstavljeni javnosti u našem gradu. 
U Pančevu je kreirano ukupno 5 akcionih planova, a to su:
• Akcioni plan za mapiranje lokacija na kojima nedostaju kontejneri
• Unapređenje socijalizacije dece i mladih sa smetnjama u razvoju u okviru lokalne zajednice
• Akcioni plan za informisanje mladih u oblasti karijere
• Akcioni plan za otvaranje alternativnog kreativnog centra
• Akcioni plan za smanjenje diskriminacije u lokalnoj zajednici
 
Na završnoj konferenciji u Beogradu, koja će okupiti mlade predstavnike timova i lokalne koordinatore iz svih gradova koji su učestvovali u projektu, biće predstavljena elektronska zbirka akcionih planova koji su nastali kao odgovor na potrebe i želju mladih da se aktivno uključe u društveni život u svojoj sredini. Zbirka akcionih planova predstavlja ideje i moguće načine rešavanja izabranih problema, koji se kreću od najosnovnijih pitanja vezanih za komunalne probleme, do onih koji se tiču diskriminacije, društvenog raslojavanja, nasilja u društvu, mogućnosti volontiranja i informisanja mladih. Ova publikacija je praktični dodatak priručniku „Pokreni društvo” koji pored uputstva za izradu akcionih planova, obrađuje teme koje se tiču važnosti slobode izbora, demokratije i demokratskh vrednosti i učešća u društvenom životu, kao i izvode iz Ustava Republike Srbije koji se odnose zagarantovana ljudska prava.
 
Više informacija o akcionim planovima nastalim u Pančevu možete čuti od predstavnika timova u pratećem video prilogu.
 MarketingNajnovije vesti