Društvo

Aktivan zimski raspust za đake OŠ "Stevica Jovanović"

Pančevo, Pet, 01/01/2016 - 20:28
Ivana PredićZahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, učenici Osnovne škole „Stevica Jovanović“ iz Pančeva svoje slobodno vreme tokom zimskog raspusta mogu kvalitetno provesti u školi. Sekretarijat je finansijski podržao projekat ove škole u okviru kojeg deca mogu da se uključe u različite radionice: dekupaž, narodna tradicija, novogodišnja dekoracija, muzička radionica, upoznavanje sa kućnim ljubimcima. Đaci su mogli da pogledaju i filmske projekcije, i da učestvuju u različitim sportskim aktivnostima (košarka, badminton, odbojka, stoni tenis). Za one koji bi voleli da nauče kako da pravilno uče, organizovana je i radionica koju drži Vesna Zeng, pedagog škole.

Aktivnosti su počele 24. decembra i trajaće do 14. januara. Neke od njih su završene, a radionice koje će biti organizovane tokom januara uglavnom su namenjene starijoj deci (od petog do osmog razreda), dok su tokom decembra u radionicima učestvovala mlađa deca (od prvog do četvrtog razreda).

Prema rečima Jasne Gađanski, direktorke OŠ „Stevica Jovanović“, ovakav vid aktivnog raspusta prvi put se sprovodi u školi. Ona je navela da ovakve aktivnosti mnogo znače učenicima jer veliki broj njih za vreme raspusta ostaje u Pančevu.

Interesovanje učenika za programe je veliko, ali je broj mesta ograničen. Kako je rekao Goran Bokanić, nastavnik tehničkog u OŠ „Stevica Jovanović“ i koordinator projekta, u svakoj od radionica učestvuje od deset do dvadeset đaka. On je napomenuo da je škola u okviru projekta dobila i jedan računar sa projektorom. Tokom drugog polugodišta u školi će se održati još jedan program koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu o bezbednosti đaka na internetu i u školi, kao i na temu nasilja.

I. Predić
MarketingNajnovije vesti