Foto: V. Đoković
Direktor Apoteke Pančevo ne zna kada će biti uključena električna energija

Apoteka: Na prinudne odmore dok ne dođe struja

Pančevo, Pet, 22/07/2016 - 12:50
Vladimir ĐokovićPANČEVO, 22. jun - Apoteke bez struje, centralna apoteka bez proizvodnje, rafovi skromno popunjeni robom u neklimatizovanom prostoru, laboratorija u polumraku koja ne radi, lanci i katanac na ulazima apoteka Apoteke Pančevo – situacija je u kojoj su se zaposleni našli posle isključenja struje zbog dugova.

„Rad u ovakvim uslovima bez električne energije je nemoguć. Kada će biti struje, to me nemojte pitati, ne znam“ – kratko se obratio zaposlenima vd direktor Milan Babić posle sednici Upravnog odbora.

Državni apotekari iz apoteka koje su zbog isključenja struja zatvorene će na prinudne odmore. Sve će biti kroz pravne forme i rešenja ali Apoteka Pančevo nema pravnika.

A okupljeni zaposleni odaju utisak prevarenih i poniženih ljudi, ipak spremnih da se bore za prava Apoteke, sugrađana na zdravstvenu zaštitu ali i za svoja prava iz radnog odnosa.

Kako se u neformalnom razgovoru ogorčenih ljudi u belim mantilima moglo čuti razočarani su da ih niko nije ni spomenuo na prošloj sednici skupštine grada, ljuti jer sumnjaju da neko isključivanjem električne energije pokušava da pozatvara i to malo apoteka što radi i razjuri i to zaposlenih što je ostalo – dok ne ostane jedan i poslednji da samo pali i gasi svetlo. Ako bude struje.

Foto: V. Đoković
apoteka_3.jpg

Predsednik sindikata zdravstvenih radnika Srbije dr. Zoran Savić prisustvujući sastanku najavio da će insistirati u Ministarstvu zdravlja na Apoteka Pančevo ponovo dobije električnu energiju.

„Svestan sam da je to samo mali deo problema. Proverićemo i da li postoji mogućnost nekog socijalnog programa iza kojeg bi stala država” – najavio je Savić.

Apotekari znaju da oni nisu odgovorni za poharanu Apoteku Pančevo a pošto niko odgovornost ne prihvata i o krivcima za oko 700 miliona dinara duga se ne priča na kraju osećaju da postaju dežurni krivci. Bespomoćni osećaju se kao dežurne bundžije oko nečeg što nikog nadležnog kao da ne interesuje.

V. Đoković

Foto: V. Đoković
apoteka_4.jpg

 
MarketingNajnovije vesti