Foto: APV
Društvo

APV: Nastavak podrške romskoj nacionalnoj manjini, razgovara se o inicijativi za osnivanje regionalnih kancelarija u Pančevu, Kikindi i Subotici

Izvor: 
013info Čet, 19/05/2022 - 14:16Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa direktorkom Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine Ljiljanom Mihajlović, sa kojom je razgovarao o nastavku podrške programima i aktivnostima te kancelarije.

Pokrajinska vlada, kako je istaknuto, nastaviće da podržava programe koji imaju za cilj unapređenje položaja i statusa te nacionalne manjine.

Na sastanku je bilo reči i o inicijativi za osnivanje regionalnih kancelarija u Pančevu, Kikindi i Subotici, i značaju koji će one imati za romsku zajednicu u tim sredinama.

Direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine rekla je da je značajna podrška koju kontinuirano pruža Pokrajinska vlada te da će se aktivnosti Kancelarije u narednom periodu zasnivati na promociji upisa Roma u birački spisak, jer je to, kako je istakla, preduslov za ostvarivanje njihovih prava.

Sastanku je prisustvovala i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović.
MarketingNajnovije vesti