Učionica Foto: piqsels
Društvo

Asocijacija prosvetnih radnika Pančevo podržava obustavu nastave 1. decembra

Izvor: 
013info Uto, 29/11/2022 - 17:39Asocijacija prosvetnih radnika Pančevo podržava odluku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i u četvrtak, 1.12.2022,  će obustaviti nastavu u školama koje su članice Unije.

"Ovim putem Vas obaveštavam da će Asocijacija prosvetnih radnika Pančevo, podržati odluku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i u četvrtak, 1.12.2022, obustaviti nastavu u školama koje su članice Unije. Tog dana, u 12 časova organizovaćemo protest pod nazivom "Stop nasilju u školama" na platou ispred Opštine Pančevo. Na protestu će nam se pridružiti i članovu opštinskog odbora Unije iz Kovina. Razlog štrajka i protesta je sveučestalije nasilje u školama kojima su izloženi učenici kao i nastavnici.

Zahtevamo kažnjavanje učesnika nasilja, skraćenje procedure u vaspitno- disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude razlog neprelaska u sledeći razred, veći broj pedagoga, psihologa, pravnika, logopeda u školama, kao i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga. Zahtevamo i bolju saradnju škole sa drugim relevantnim institucijama socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školama pružile adekvatnu pomoć", saopštio je Miloje Marković, predsednik Asocijacije prosvetnih radnika PančevoMarketingNajnovije vesti