Društvo

ATP PANČEVO: Poskupljuje gradski prevoz i stanična usluga

Pančevo, Sre, 05/09/2018 - 07:47
Vladimir ĐokovićGradsko veće primilo k znanju, u vidi informativne tačke dnevnog reda, odluku gradskog prevoznika ATP-a o poskupljenju usluga. Kako iz ATP-a objašnjava cene za prevoz putnika u Zoni 1, 2 i 3, za pojedinačne i mesečne pretplatne karte nisu se menjale od februara 2013. godine.

- Predložena korekcija cena je neophodna  jer bi se na taj način uskladila sa troškovima inflacije, vodeći računa o tržišnim kretanjima porasta cena na malo, koje su od poslednjeg poskupljenja (2013. godine) pa do danas, uvećane za 9,40% . Cena dizel goriva je od 2016. godine pa do danas, povećana za 27% i samim tim je i procenat učešća troškova goriva uvećan u ukupnim troškovima po pređenom kilometru.  Predložene cena  pojedinačne karte Zone 1 je 70,00 rsd, Zone 2 je 120,00 rsd i Zone 3 je 145,00 rsd, saopšteno je iz ATP-a.

Pored karata poskupeće i cene za usluge Autobuske stanice. Iz ATP-a objašnjavaju da one nisu menjane od juna 2015. godine.

- Predložena korekcija cena  je takođe  neophodna  jer bi se na taj način cena stanične usluge usaglasila sa cenama ostalih Autobuskih stanica, koje po podacima Privredne komore Srbije pripadaju III kategoriji a osim navedenog, preduzeće je početkom 2018. godine podnelo visoke troškove tehničkog prijema zgrade Autobuske stanice u cilju dobijanja Rešenja o upotrebnoj dozvoli što u pogledu kapitala, uvećava njenu vrednost kao i vrednost pruženih usluga. Osim navedenih razloga, troškovi inflacije su, vodeći računa o tržišnim kretanjima porasta cena na malo, od poslednjeg poskupljenja pa do danas, uvećane za 6,2 odsto. Stanična usluga koju plaća putnik prilikom kupovine pojedinačne karte za prevoz iznosiće 30,00 rsd a peronska karta koju plaća putnik za ulazak na peron bez kupljene pojedinačne karte iznosiće 60,00 rsd, naglasili su gradskog javnog komunalnog preduzeća ATP.
MarketingNajnovije vesti