Foto: Mreža 21
Društvo

BANATSKI BRESTOVAC: Pas napao dete u dvorištu škole (uznemirujuća fotografija)

Izvor: 
013info Čet, 24/09/2020 - 10:32U utorak 15. septembra u dvorištu Osnovne škole „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu sedmogodišnje dete je ujeo pas.

-  Dovela sam dete u školu, trebalo je da jedno dete uzmem iz predškolskog, a da drugo dovedem u školu, i tu na ulazu na njega je skočio pas. Ujeo ga je na tri mesta, ispričala je za portal 013info Marijana Marković, majka deteta.

Ovaj događaj potvrdila je i direktorka škole Daliborka Bojković Breti. Rekla nam je da se ujed dogodio u međusmeni te da su radnici škole odmah reagovali.  Ona je rekla i da je nakon toga pozvala „Higijenu“, te da je ponudila da dete odvezu kod lekara, ali je u međuvremenu već neko od prisutnih prevezao dete.

- Deca hrane pse i oni se tu okupljaju. Imamo problem što školsko dvorište nije ograđeno, a nije ograđeno zbog imovinsko-pravnih problema. Škola je dobila sredstva da se isplati vlasnicima, njima to nije odgovaralo i mi ne možemo da napravimo ogradu. Stalno pokušavamo to da rešimo, rekla nam je direktorka.

Majka deteta nam je ispričala kako je čula da su ljudi iz "Zoohigijene" došli u Banatski Brestovac nakon ovog događaja, što je za portal 013info potvrdio i Zoran Radojković iz „Higijene“. On nam je rekao da su iz škole tog utorka pozvali njihovu službu, da su oni došli, ali da pasa nije bilo. Rekao nam je i da je bilo više poziva i iz Omoljice i iz Banatskog Brestovca zbog pasa lutalica.

- Psi dolaze za decom kada dolaze u školu i kada deca uđu na nastavu oni odlaze. Mi nismo dežurali tu, nego smo po pozivu došli, ali tada nije bilo pasa. Mi tada konstatujemo da smo bili, ali da psa nismo zatekli, pogotovo kada je prijavljeno „po opisu“ psa. Takovog psa kad ne nađemo mi ne možemo nasumice da hvatamo, jer može da se desi da odnesemo nekog vlasničkog psa, što ne bi bilo u redu, rekao nam je Radojković.

Vlasnički psi bi trebalo da budu čipovani. Kazne za vlasnike su visoke ukoliko ovo ne urade. Higijena ima čitač čipova, te može da vidi da li je pas vlasnički ili ne. Ipak, kaže Radojković da mnogo vlasnika svoje ovu zakonsku obavezu ne poštuje.

Radojković objašnjava da je potreban inspekcijski nalog da bi se psi „pohvatali“, dok nam u pančevačkoj inspekciji kažu da je to posao koji bi „Higijena“ trebalo da obavlja sama ili po pozivu, te da nije neophodan inspekcijski nalog. Takođe smo saznali da u gradsku inspekciju nije stigla tog dana nikakva prijava.

Majka Marijana kaže da se dete oporavlja. Još uvek idu na previjanja, rane polako zarastaju, a ona kaže  da je čitav slučaj prijavila i pančevačkoj policiji, što nam je u pančevačkoj policiji i potvrđeno. Oni su obavili razgovor, konstatovane su lakše telesno povrede, te da su obavestili tužilaštvo.

Ujedi i podlivi na detetu nakon ujeda psa
Detetova ruka nakon četiri dana
ujedeno_dete.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti