Spasovdan u Brestovcu
Društvo

BANATSKI BRESTOVAC: Spasovdan obeležen uz đake, mažoretkinje, folkloraše..

Izvor: 
013info Pet, 03/06/2022 - 13:14Spasovdan, brestovačka seoska slava, obeležena je kao i svake godine – prvog četvrtka u junu i to uz mnogo raznovrsnog sadržaja. Sve je počelo liturgijom u crkvi, a Mesna zajednica je i ovog puta upriličila samo rezanje slavskog kolača. Zato je ta insitucija sav raspoloživi novac, zajedno sa lokalnim Domom kulture, usmerila u organizaciju bogatog kulturno-umetničkog programa, koji je otvoren nastupom učenika OŠ „Olga Petrov". Tom prilikom, pored ostalih, nastupili su školski hor i učenici koji pohađaju muzičku školu i sviraju violinu, obou i harmoniku.

 

Potom su se predstavile mažoretkinje „Pančevačke lavice” zajedno sa „Kovinskim lavicama“, dok su KUD „Neolit” iz Starčeva i sekcija folklora OŠ „Đura Filipović“ iz Pločice prikazale svoje igračke koreografije.

Sve je završeno celovečernjim muzičkim koncertom benda „Laguna”. Pored Doma kulture, najveći teret ovog višečasovnog događanja podneo je i Samir Tahirović koji je bio zadužen za muzički program, kada je uložio svoj autoritet i kod svojih kolega ostvario znatne uštede, dok su neki nastupili i besplatno.

I to nije sve, jer je danas od 19 sati, u galeriji Doma kulture u prostorijama Vatrogasnog doma, otvaranje izložbe umetničkih fotografija Željka Đurića pod nazivom "Crtice iz pravoslavnog života".

 

 
MarketingNajnovije vesti