Novo Selo
Društvo

BANATSKO NOVO SELO: Dom kulture aktivan na više frontova

Izvor: 
013info Čet, 19/11/2020 - 01:56

Novoseljanski Dom kulture aktivan je na više frontova. Pre svega, u toku je opsežno uređenje objekta i okoline, a direktor te ustanove, Bojan Boljanac, kaže da je urađeno mnogo toga.

 – Zamenili smo vrata na balkonu iznad glavnog ulaza u Dom koja su usled vremenskih uslova propala; iz istog razloga je korodirao deo oluka na maloj sali pa ga menjamo, a pre nekoliko dana posečena su suva stabla na igralištu ispred Doma kulture koja su pretila da se odlome i povrede posetioce i parka i naše ustanove. Narednih dana planiramo krečenje male sale i hola, kao i postavljanje nove led-rasvete u zgradi i ispred nje, što zbog estetike, što zbog manje potrošnje energije. Tu mislim i na reflektore koji su pokvareni, kao i na zamenu celokupne rasvete u galeriji Doma kulture, gde će biti postavljeni toplo beli reflektori. koji će u velikoj meri omogućiti bolju vidljivost izložbi slika – navodi Boljanac.

U Banatskom Novom selu još uvek traje uzložba umetničkih fotografija fundusa kostima narodne nošnje, a u toku su i pripreme za novogodišnji broj novina Doma kulture, koje izlaze tromesečno, s prevashodnim ciljem da se prikažu aktivnosti svima onima koji nemaju profile na društvenim mrežama.

 

 
MarketingNajnovije vesti