Foto: FB Jugonostalgija
Društvo

BAVANIŠTE: Druga "Jugonostalgija" održana uz Titov slet, štafetu, pionirske marame, vojnički pasulj i Indeksovce

Izvor: 
013info Sub, 27/05/2023 - 08:35Druga "Jugonostalgija" organizovana je u četvrtak, 25. maja, u Bavaništu, uz sav kolorit iz vremena kada je taj dan slavljen kao Dan mladosti, uz slet, nošenje štafete, trobojki sa petokrakom, pionirske marame i vojnički pasulj.

Ideja za ovaj događaj potekla je prošle godine kada su tri meštanke – Danijela Protić, Branka Marković i Tatjana Obradović – prvi put priredile ovu manifestaciju i na njihovo iznenađenje pojavilo se oko 800 posetilaca.

Prema njihovim rečima, ove godine je, i uprkos lošem vremenu i drugim okolnostima, došlo i preko 1.000 posetilaca.

Bilo je mnogo toga – od Titovog sleta, štafete, logorske vatre, uz koju se igralo kozaračko kolo, do vatrometa. Posebnu pažnju izazvale su urnebesna komedija Indeksovaca "Kod Tita u raju“ i nastup beogradskog benda "Republika". 

bavaniste_-_jugonostalgija4.jpg

Foto: FB Jugonostalgija

 

Uz dobru zabavu i muziku, bilo je domaćih kolača, kozjeg sira i neizbežnog vojničkog pasulja iz kazana. Nisu izostale ni majice, bedževi i magneti sa motivima iz vremena SFRJ, kao ni pionirske marame i zastave sa petokrakom.

Organizatori su naveli da je ove godine oko 36 udruženja istih i sličnih shvatanja najavilo dolazak, a planirane su i organizovane i pojedinačne posete iz bivših jugoslovenskih republika, ali su zbog lošeg vremena i mitinga mnogi odustali u poslednjem momentu. 

 
MarketingNajnovije vesti