stampa Foto: Pixabay.com/Andrys
Udruženje građana „Omnibus“

Besplatni kurs novinarstva za mlade u Pančevu

Pančevo, Čet, 29/09/2016 - 23:28
Mirjana MarićPANČEVO, 29. septembar - Udruženje građana „Omnibus“, u saradnji sa fondacijom Charles Stewart Mott, Fondacijom Trag i Fondacijom Rockefeller Brothers obaveštava zainteresovane da je u toku prijavljivanje za OMLADINSKU ŠKOLU NOVINARSTVA. 

Škola je otvorena za sve mlade između 14 i 24 godine, koji žele da steknu početna znanja o novinarstvu, novinarske veštine i temeljne norme novinarske etike, za one koje interesuju događaji u okruženju i u društvu.

Program se sastoji od 12 interaktivnih radionica koje će biti održane tokom tromesečnog BESPLATNOG kursa. U okviru kursa biće organizovane posete redakcijama medija u Pančevu i Beogradu, kao i susreti sa poznatim novinarima. Mladi će imati priliku da nauče mnoge korisne stvari o novinarstvu i srodnim profesijama, kao i da dobiju mogućnost aktivnog bavljenja novinarstvom na Omladinskom internet radiju „Omnibus“.

Prijavljivanje traje do petka, 7. oktobra 2016. godine. Prijave slati na e-mail adresu [email protected]. Potrebni podaci: ime i prezime, datum rođenja, naziv škole, fakulteta ili preduzeća ili naznaka „nezaposlen“. 

Kandidat treba da pošalje po jednu rečenicu o tome s kojim se motivom prijavljuje i šta od Škole očekuje.

Pismeno testiranje (opšte informisanosti i pismenosti) zakazano je za subotu, 8. oktobar 2016. g. u 12 sati u Mašinskoj školi (Ulica braće Jovanović 103a). Testiranju će moći da pristupe samo prijavljeni. 

Rezultati pismenog testiranja će biti poslati na e-mail adrese kandidata do ponedeljka, 10. oktobra 2016. godine, a kandidati koji su ušli u uži izbor biće pozvani na usmeno testiranje u sredu 12. i četvrtak, 13. oktobra 2016. godine.

Dodatne informacije na telefon 063372298 ili 0642978168 i na Facebook stranici Omnibus radio.
MarketingNajnovije vesti