Foto: Facebook/Grad Pančevo
Društvo

Bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom u Glogonju za još jednu porodicu

Izvor: 
013info Pon, 06/12/2021 - 11:40Porodice Stevanović – Tomić danas je dobila bespovratna sredstva namenjena za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Glogonju.

Potpisivanju ugovora između predstavnika Ministarstva za brigu o selu, grada Pančeva i porodice Stevanović – Tomić, u ime grada Pančeva, prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković.

Porodica Stevanović – Tomić će od sad imati stalno prebivalište u Glogonju.

Uredbom Vlade Srbije predviđena je subvencija od 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za kupovinu jedne seoske kuće sa okućnicom.

“Grad Pančevo se među prvim gradovima i opštinama uključio u ovaj program i dobio sredstva za kupovinu još jedne kuće. Grad Pančevo pruža potpunu podršku kako bi bračni i vanbračni partneri, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice, do 45 godina života, lako i brzo došli do kuće u nekom od pančevačkih naseljenih mesta”, saopšteno je na sajtu Grada.

Opšti cilj, kako se navodi u saopštenju, jeste smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima Republike Srbije, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić rekao je ranije da je, zahvaljujući dodeli bespovratnih sredstava države, kupljena 651 seoska kuća.

 
MarketingNajnovije vesti