bivši vojnici u kasarni
U stroju posle 35 godina

Bivši vojnici JNA

Pančevo, Pon, 12/10/2015 - 11:54Generacija vojnika nekadašnje JNA koja je služila vojni rok u Pančevu 1980. godine i posle 35 godina redovno se okuplja i druži u ovom gradu.Njih 11-oro iz Srbije , Makedonije, Bosne i Slovenije posetilo je svoju kasarnu da bi evocirali  uspomene na vojničke dane,a  nakon toga su nastavili jednodnevno druženje.

Drugovi iz vojske koji su delili i dobro i zlo prilikom ratnih godina u bivšoj Jugoslaviji našli su se ne svojom voljom na različitim stranama. Na sreću, kažu, nisu se sreli na ratištu i zato sad žele da se vide i da se druže.

Organizator ovog skupa je Vladimir Savić iz Loznice koji je svojim bivšim vojnicima omogućio da ponovo prošetaju  vojničkim  krugom i da u uđu u kasarnu „Stevica Jovanović” u kojoj su živeli  godinu dana.

Ove godine  njih 11-oro je posetilo Pančevo,a  sledeći put obećavaju da će ih biti i više, jer ipak su oni bili pripadnici čete za vezu i neće im biti teško da uspostave kontakt sa svim bivšim drugovima iz vojske. Važno je da postoji dobra volja da se ponovo vide i da se podsete zanimljivih  vojničkih priča.

G. J.
MarketingNajnovije vesti