Društvo

Blagi porast obolelih u Pančevu

Izvor: 
RTV Pon, 26/10/2020 - 11:46

Opšta bolnica u Pančevu priprema se, da zbog povećanja broja zaraženih kovidom 19, ponovo uđe u sistem ustanova koje primaju te pacijente,

"Danas u pančevačkoj bolnici ima devet pacijenata, što predstavlja jedan blagi porast broja obolelih tokom vikenda. Nadamo se da ta kriva neće ići eksplozivno kao što je išla u aprilu kada smo postali kovid bolnica", kaže Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice u Pančevu.

On navodi da bolnica faktički nije ni izlazila iz kovid sistema, s tim što se radilo u jednom izdvojenom objektu infektivnog odeljenja, tako da to nije remetilo rad kompletne bolnice.

"Razvili smo instalacije centralnog kiseonika do infektivnog odeljenja gde trenutno imamo 45 mesta, imamo 30 setova kiseoničkih mesta i tu smo već prebacili neke respiratore, tako da nećemo ulaziti u hirurški blok, što nam je bio prethodni put problem. Ovako se nadamo da ćemo uspeti sa paviljonskim objektima u krugu da izdržimo udar, a čeka nas neizvesna jesen i zima", objašnjava Ovuka.

On je apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mera kriznog štaba i epidemiološke struke. Kako kaže, to je jedini put da zdravstveni sistem izdrži.

 
MarketingNajnovije vesti