Prosveta

Bojkot radne grupe za informatiku, tehniku i tehnologiju

Izvor: 
Beta Sre, 08/06/2016 - 08:08Većina nastavnika tehničkog obrazovanja izašla je iz radne grupe za definisanje izmena nastavnih planova i programa iz oblasti tehnike, tehnologije i informatike u osnovnim i srednjim školama, jer nisu želeli da učestvuju u nametnutim rešenjima, izjavio je predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u toj radnoj grupi, Goran Manojlović.

On je naveo da je hitnost postupka i žurba s kojom se pristupilo ovom poslu kod mnogih izazvala sumnje.

Ova radna grupa prvenstveno je formirana kako bi se prevazišli nedostaci zastarelog nastavnog programa koji ne prate razvoj tehnologije i tehnološke navike sadašnjih učenika. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za definisanje predloga izmena nastavnih planova i programa iz oblasti tehnike, tehnologije i informatike u osnovnim i srednjim školama.

U grupi se nalazi 90 članova i počela je sa radom 8. maja 2016. Radna grupa je sastavljena od nastavnika razredne nastave, informatike i računarstva, tehničkog i informatičkog obrazovanja, profesora fakulteta (Matematika, ETF, Elektronski, FON, TF Zrenjanin i FTN Čačak), ZUOV, ZVKOV, COP, MPNTR, MTTT. Rad se odvijao na mudl-platformi MPNTR (postavka literature, obuke, diskusija), kroz video-konferencije i rad na deljenim dokumentima u oblaku.

Radu je prethodio niz stručnih skupova sa kojih su proistekla saopštenja koja su, zajedno sa mnogobrojnim dopisima fakulteta, stručnih društava i privrednih subjekata u prethodnih nekoliko godina predstavljala osnovu i usmerenje za rad ove grupe.

Više informacija možete pročitati i na sledećem linku.

 
MarketingNajnovije vesti