Foto: Facebook/Grad Pančevo
Društvo

Božić u poseti OŠ "Bratstvo - jedinstvo": Pančevo izdvojilo oko milion dinara za zamenu kotla

Izvor: 
013info Čet, 12/08/2021 - 12:09


Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić, u nastavku akcije obilaska vrtića i škola na teritoriji grada Pančeva, posetila je OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Vojlovici, gde se trenutno radi zamena kotla, za šta je iz gradske kase izdvojeno oko milion dinara, saopšteno je na sajtu Grada.

"Takođe radi se i lakiranje i hoblovanje parketa u fiskulturnoj sali, gde je novac kroz projekat izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u iznosu od 473.000 dinara", rekla je Božić.

Ona je podsetila i da je 2016. urađen krov na fiskulturnoj sali, premazi čelične konstrukcije protiv požara za šta je izdvojeno iz budžet grada oko dva miliona dinara i da je 2017. godine, takođe iz budžeta Grada, urađena betonska ograda na delu školskog dvorišta vredna 600.000 dinara.

"Tokom 2017. i 2018. godine kroz projekat „Uz malu pomoć prijatelja“ nabavljena je oprema vredna tri hiljade evra. 2018. godine je izvršena sanacija sportskog terena u dvorištu škole iz budžeta Grada i Pokrajine u ukupnom iznosu od 2.400.000 dinara, kao i još 250.000 dinara iz gradskog budžeta za zamenu dela prozorske stolarije. 2019. godine uveden je internet u celoj školi kroz projekat ministarstva “Povezane škole”, a zahvaljujući Gradu Pančevu 2020. uveden je video nadzor", dodala je Božić.

Članica Gradskog veća grada Pančeva prethodno je sa v.d. direktorkom „Dečje Radosti“ Ljiljanom Vojnov posetila vrtić „Čuperak“ na Strelištu, gde je ove godine u planu zamena parketa i sređivanje dvorišta.

"Cilj obilaska je da se sagleda postojeće stanje, kao i potrebe, kako bi se blagovremeno planirale aktivnosti za naredni period", navedeno je na sajtu grada.

"Takođe, želimo da se uverimo o nesmetanom početku rada za sledeću „školsku“ godinu, imajući na umu da pandemija i dalje nije završena i da mere treba da se poštuju. Nastavljamo sa obilascima, svaki vrtić je specifičan i ima neki poseban stil rada, naravno poštujući propisan plan i program Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije", istaknuto je tom prilikom.

 
MarketingNajnovije vesti