sajam etno hrane i pića Dolovke Foto: Dolovke (FB)
Društvo

Brojni predstavnici Južnobanatskog okruga na Sajmu etno-hrane i pića. Za neke i nagrade

Izvor: 
013info Uto, 30/11/2021 - 08:49Ni ovogodišnji Sajmu etno-hrane i pića, koji je održan od 25. do 28. novembra na beogradskom sajmištu, nije prošao bez predstavnika Južnobanatskog okruga. Privredna komora Pančevo organizovala je štand na kojem su se predstavila ovdašnja udruženja, kao i samostalni proizvođači.

U zajedničkom nastupu učestvovala su udruženja: Udruženje žena „Dolovke" sa kolačima i pecivima i promovišući svoju manifestaciju „Štrudlijadu", kao i zanatska radnja „Jovovača" iz Kačareva sa nagrađivanim voćnim rakijama. Na štandu je RPK Pančevo su bila Udruženja žena “Etno kutak” iz Kačareva i “Novoseljanke“ iz Banatskog Novog Sela.

Proizvodnju meda u okviru poljoprivrednog gazdinstva je predstavio Dušan Đurica, iz Kovačice, zatim proizvode od bundeve poljoprivredno gazdinstvo Dejana Đukića pod nazivom „Lalino zlato“.

Zapažen nastup je bio destilerije “Arsenijević porodica” iz Banatskog Karlovca koja proizvodi sve vrste voćnih rakija, likere i sokove od jabuke, kao i Udruženje vinogradara i vinara „ SVETI  TRIFUN “ iz Dolova. Veliko interesovanje je bilo za proizvod kompanije „My Spoon “iz Banatskog Karlovca koja proizvodi jestive kašikice za kafu, čaj, med sa nekoliko ukusa.

 

Sam štand je posetilo dosta predstavnika komorskog sistema i raznih naučnih institucija, kao i privrednika iz našeg Regiona, koji su bili u poseti sajmu. Posetioci našeg štanda su mogli da probaju sve proizvode koji su bili predstavljeni.

 

Izlagači sa štanda Privredne komore Pančevo osvojili su i nagrade:

  • Specijalno priznanje je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dušanu Đurici iz Kovačice za livadski med
  • Specijalno priznanje sajma je osvojila “Arsenijević porodica” iz Banatskog Karlovca za prirodni sok od jabuke
  • Specijalno priznanje dobila „Dobra farma“ iz Dobričeva kod Bele Crkve, za kozji sir koja nije nastupila na ovom štandu, ali su iz našeg regiona.

 

Priznanje je dobila PKS-RPK Pančevo za dugogodišnji uspešan doprinos u realizaciji sajma.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti