Na pola puta
Društvo

Budi i ti mladi aktivista

Izvor: 
013info Sre, 15/06/2022 - 14:59U Udruženju „Na pola puta“ realizuje se novi projekat pod nazivom „Budi i ti mladi aktivista“. Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru konkursa za sprovodjenje Nacionalne strategije za mlade.

Projektom je predvidjeno da se sa mladima sa invaliditetom sa teritorije našeg grada realizuju radionice na kojima će se govoriti o volonterizmu i aktivizmu, o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima našeg grada, o mogućnostima i prilikama za volontiranje, kao i zašto je važno da volontiramo i budemo aktivni građani.

Pored radionica koje će biti organizovane i za srednjoškolce u cilju približavanja ovih tema, organizovaće se i lokalne akcije na kojima će mladi sa invaliditetom učestvovati i kroz koje će pomoći svojoj zajednici. Planirana je prodajna izložba povodom Dana mladih, na kojoj će se prodavati proizvodi koji će se praviti osobe sa invaliditetom na kreativinim radionicama, a od prikupljenog novca kupiće se rampa za gradski muzej ili nešto slično što će olakšati osobama sa invaliditetom pristup gradskim institucijama i sadržajima koje grad nudi.

Takođe, planirana je i akcija čišćenja obale Tamiša, ali i tribina na kojoj će se govoriti o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima.

Udruženje „Na pola puta“ poziva mlade da popune upitnik na sledećem linku i daju svoj doprinos istraživanju o stavovima mladih prema volonterizmu i aktivizmu, ali i saznaju nešto novo o ovim temama. Za popunjavanje upitnika potrebno je oko 5 minuta. Takođe, ukoliko neka mlada osoba želi da učestvuje u projektim aktivostima može se javiti Udruženju „Na pola puta“ putem FB stranice, maila [email protected] ili na telefon 013/341-726 svakog radnog dana od 9-15 časova. Link do upitnika https://docs.google.com/forms/d/1TpvT4mkWvbG-gEuWm99vBTc7Dnmgd5G01iHdxXk8EYw/edit

 

 
MarketingNajnovije vesti