Društvo

Česi poklonili pumpe i agregate južnom Banatu

Izvor: 
013info Sre, 16/09/2015 - 14:44
Odeljenju za vanredne situacije danas su uručene četiri pumpe i četiri agregata, donaciju koja je deo projekta „Priprema i rešavanje vanrednih i kriznih situacija”, koji je finansirala Češka razvojna agencija, uz podršku češkog Usteckog regiona. Ovaj projekat je počeo sredinom aprila i predstavlja saradnju Južnobanatskog upravnog okruga i češkog Usteckog regiona, a vrednost projekta je oko 25000 EUR.

Predstavnici češke delegacije su danas posetili Pančevo, a donacija pumpi i agregata je poslednja od tri faze realizacije projekta.

Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga, dr Zoran Tasić, zahvalio se predstavnicima Češke i rekao da će pumpe koristiti osam uprava, odnosno sedam lokalnih samouprava i Grad Pančevo.

Predstavnik delegacije Usteckog regiona Petr Csonga je rekao da se nada kako će prijateljstvo ova dva regiona biti još čvršće i da će se saradnja nastaviti. Rekao je i da se oprema može koristiti u slučaju vanrednih situacija kao što su poplave, iako se nada da do takvih situacija neće često dolaziti.

imgl4466.jpg

Goran Nikolić, načelnik Uprave Vatrogasno-spasilačke jedinice, takođe se zahvalio donatorima i rekao da će, u slučaju poplava i sanacija terena, ova oprema imati višestruku ulogu.

„Ove crpne pumpe se koriste za izbacivanje vode prilikom sanacije terena nakon poplava, dok su agregati višenamenski. Služiće za sve tehničke intervencije koje rade vatrogasci i spasioci. Na te agregate mogu se priključiti određeni uređaji i osvetljenje tokom noći i pumpe koje imaju elektropogon. Poklon je dobrodošao jedinici u Pančevu" – rekao je Nikolić.
MarketingNajnovije vesti