Ekologija

Čista reka i kej - posle gorana, "Higijene" i dobrovoljaca

Pančevo, Pon, 31/08/2015 - 13:31Gorani i zaposleni u JKP-u "Higijena" čistili su juče sa građanima gradski kej i Tamiš, od mosta do "Brodoremonta". Reč je o prvoj od tri akcije u okviru projekta "Čišćenje gradskog dela Tamiša i izletišta Bela Stena na Dunavu". Nosilac projekta, kojeg sufinansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, je Pokret gorana i centar volontera Pančevo, a partner je "Higijena". Učestvovalo je približno pedeset volontera koji su, od devet do dvanaest sati, čišćenje obavljali metlama, meredovima i čakljama

Dvanaest radnika "Higijene", deset volontera iz Pokreta gorana, članovi udruženja ribolovaca - "Tamiš" i "Marko Kulić" - i udruženja "Prepoznaj u sebi" i "Na pola puta" skupljali su otpatke pešačeći kao i iz deset čamaca. Reciklabilni otpad - staklo, PET ambalažu, konzerve, kartone, papire odvajali su u namenske kese. Zaposleni u "Higijeni" odvezli su približno devedeset punih vreća u Reciklažni centar preduzeća. Radnici su u toj radnoj jedinici "Higijene" izmerili oko trista pedeset kilograma otpada. Najbrojnija je bila PET ambalaža.

U podne, na čistom šetalištu, Milica Jovanović, direktorka "Higijene" uručila je nagrade učesnicima u nagradnoj igri koji su delili obaveštenje o akciji na fejzbuk stranici preduzeća.

Sledeće akcije, ponovo jednodnevne, zakazane su za septembar i oktobar, kada će organizovano učestvovati i školarci.
MarketingNajnovije vesti