Društvo

Čitalački klub za mlade koji imaju teškoća u čitanju i razumevanju književnog teksta Gradske biblioteke Pančevo održao prvu radionicu

Izvor: 
G. T. Čet, 28/06/2018 - 11:21Čitalački klub za mlade koji imaju teškoća u čitanju i razumevanju književnog teksta Gradske biblioteke Pančevo održao je, u utorak 26.  juna, prvu „radionicu“ – „Zagrljaj knjige : Prolog“. Ona je imala ulogu uvoda (kao u književnom delu) i nastojala da pruži  članovima Kluba najbitnije informacije u vezi sa Čitalačkim klubom i pomogne im da razumeju dalji tok radnje.

„Upoznali smo sebe iz pozicije čitalaca umetničkih i kulturnih sadržaja, dodali našem svetu malo muzike, boje, reči, osmeha... Pokušali da već na ovom sastanku pomognemo jedni drugima da se setimo nekih dobrih knjiga sa kojima vredi biti u čvrstom zagrljaju ovog leta, a i mnogo duže“, objasnila je Milica Matijević, bibliotekarka u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, koja je vodila „radionicu“.

Odeljenje za komunikacije i inkluziju Gradske biblioteke Pančevo realizuje aktivnosti novosnovanog Kluba u saradnji sa Centrom za kulturu i ekologiju PanArt, Udruženjem „Na pola puta“, MNRO i ŽMIG, a uz podršku Ministarstva kulture Srbije i grada Pančeva.

 
MarketingNajnovije vesti