Crveni krst Pančevo
Društvo

Crveni krst Pančeva dodelio priznanja

Izvor: 
Dragan Vukašinović Čet, 07/11/2019 - 18:18

Crveni krst Pančeva dodelio je priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, preduzećima koja su se istakla po broju davalaca i pojedincima zaslužnim za afirmaciju ove najhumanije ljudske aktivnosti.

Priznanja su uručena Pančevcima koji su krv dali 35, 50, 75 i stotinu puta. Najistaknutiji među njima je Predrag Dimitrijević koji je čak 107 puta legao na transfuziološki krevet. Među najhumanijim sredinama po broju davalaca ističu se NIS-ova Rafinerija nafte, komunalno preduzeće  „Grejanje“, Tehnička škola „23. maj“ i privatna kompanija „Božić i sinovi“.

Za dugogodišnju afirmaciju davalaštva javna priznanja dobili su novinar Radmila Vukelić, profesorka Medicinske škole Snežana Mihajlović i Boro Majkić, komandir vatrogasno-spasilaćkog bataljona Pančevo.

Milenko Čučković, član Gradskog veća Pančeva i Milica Todorović, predsednica pančevačkog Crvenog krsta istakli su da je to samo mali gest zahvalnosti ljudima koji spašavaju živote drugih.

Motiv dodeljivanja priznanja nije samo simbolički čin zahvalnosti, već i način da se i drugi podstaknu na dobrovoljno davalaštvo krvi. Da je ono u poslednje vreme u blagoj krizi primetio je i najistaknutiji davalac u Pančevu Predrag Dimitrijević.

„Jako malo mladih ljudi vidim ovde kad se daje krv. Praktično smo tu mi u nekim srednjim godinama i stariji. Ja bih apelovao na mlade ljude da daju iz humanosti prema drugima“, naglasio je on.

Zbog toga nadležna komisija u pančevačkom Crvenom krstu naročitu pažnju posvećuje radu sa mladima u srednjim školama.
MarketingNajnovije vesti