zemlja
Društvo

Dan planete Zemlje u Pančevu (VIDEO)

Pančevo, Ned, 24/04/2016 - 00:07
Mirjana MarićPANČEVO - U petak, 22. aprila u Pančevu je obeležen Dan planete Zemlje. Događaj su organizovali eko-sekcija „Gimzeleni“ Gimnazije „Uroš Predić“, Kancelarije za mlade grada Pančeva i Doma omladine Pančevo, zajedno sa brojnim volonterima i aktivistima. 

Na platou kod dva bela medveda organizovane su eko radionice za pravljenje muzičkih rekvizita, kao i rekvizita za foto kabinu, a najmlađi su imali priliku da sa Terenskom jedinicom Crvenog krsta Pančeva igraju igricu ‚‚Miša i Maša”, koja ima za cilj skretanje pažnje na trgovinu ljudima. Udruženje ‚‚Na pola puta” prezentovalo je svoje radove od korišćenog i recikliranog materijala, a sve vreme, mladi su svirali i upotpunjavali atmosferu svojim “džemovanjem”.

U večernjim satima u dvorani „Apolo”, članovi Udruženja „Suncokret” iz Omoljice, Regionalnog volonterskog centara i Pokreta Gorana Pančevo prezentovali su svoje kampove i dali uputstva kako se zainteresovani mogu pridružiti organizacionim timovima. U okviru ovog događaja, predstavile su se i nevladine organizacije Kompas – Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side, ŽMIG – Ženska mirovna grupa i Unija srednjoškolaca Srbije. 

Svi prisutni su imali priliku da upotpune veče i zabave se slikanjem u foto kabini, a zatim i da učestvuju u eko karaoka žurki. 

Akcija obeležavanja Dana planete Zemlje, ima za cilj da skrene pažnju na očuvanje životne sredine, kao i da pozove građane da recikliraju i više vode računa o prirodi.

J. Jankov

 
MarketingNajnovije vesti