Pančevo dezinfekcija
Društvo

Dezinfekcija ulica i javnih prostora u Pančevu

Izvor: 
Dragan Vukašinović (RTV) Uto, 07/04/2020 - 19:26Poslednjih desetak dana lokalna samouprava u Pančevu organizuje svakodnevnu dezinfekciju ulica i javnih prostora u gradu i selima. Upravnicima zgrada besplatno se deli natrijum hipohlorit za dezinfekciju zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Gradski štab za vanredne situacije u Pančevu u saradnji sa Hemijskom industrijom Panonija proizvodi dovoljno natrijum hipohlorita za dezinfekciju svih javnih površina.

To podrazumeva pranje ulica i tretiranje objekata od javnog značaja.

"Idemo naselje po naselje i dezinfikuju se sve ulice. Pored toga, mi smo tokom prošle nedelje krenuli i sa dezinfekcijom javnih površina u selima na teritoriji grada Pančeva uz pomoć tamošnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava i komunalnih preduzeća. Svakodnevno se obavlja dezinfekcija bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravljle, gerontoloških centara, kakao državnog tako i privatnih", izjavio je Aleksandar Stevanović, direktor JKP-a "Higijena" Pančevo.

 

Dezinfekcija ulica Pančevo
c75p0501.jpg

 

Natrijum hipohlorit se poslednjih desetak dana beslatno deli svim upravnicima zgrada u gradu kako bi mogli da jednom nedeljno tretiraju ulaze i zajedničke prostore, mada su neki od njih počeli sa dezinfekcijom i pre toga.

"Dezinfekcija je počela odmah po pojavi korone. Mi smo kupili iz sopstvenih sredstava hlor u granulama dok se grad nije organizovao. Pre dve nedelje su počeli da nam dele ova sredstva. Po ulazu dobijamo dvadesetak litara rastvora. Samo bih apelovao da se higijeničarkama dostave dozvole da mogu da rade za vreme policijskog časa da bismo dezinfekciju mogli da organizujemo kada se ljudi slabije kreću, jer ovo sredstvo ne bi trebalo dva sata da dođe u kontakt sa životinjama i ljudima", naglašava Aleksandar Dostanić, profesionalni upravnik koji brine o 110 stambenih zgrada u Pančevu.

Osim ove, na snazi su i odluke lokalnog štaba za vanredne situacije da se ne naplaćuju parking i participacija za bravak dece u vrtićima, kao i da od ovog meseca pa do ukidanja vanrednog stanja prvrednici koji su po odluci Vade Srbije prestali sa radom ne plaćaju iznošenje smeća.
MarketingNajnovije vesti