vakcina Foto: pixnio
Društvo

Direktorka ZJZ Pančevo: U poslednje vreme slabiji odziv građana Južnog Banata za vakcinaciju protiv korone

Izvor: 
Novosti/013info Čet, 22/07/2021 - 16:14Direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo, dr Ljiljana Lazić izjavila je da se u poslednje vreme beleži slabiji odziv građana Južnog Banata za vakcinaciju protiv kovida19, posebno među mlađim osobama.

Ona je, kako prenose Novosti, istakla da vakcina ima dovoljno i da je neophodno da se svi vakcinišu, kako bismo jesen dočekali spremniji, jer je četvrti talas, kako kaže, gotovo izvestan.

Epidemijska situacija u Južnom Banatu je bolja nego tokom zime, ali je i dalje nesigurna, zbog čega nadležni apeluju na građanstvo da se vakciniše protiv koronavirusa.

Svakog dana registruje se do pet novih slučaja zaraze, uglavnom u Pančevu i Vršcu, što potvrđuje da je virus i dalje živ i da cirkuliše.

U poslednja 24 časa među 63 testirana uzorka prisustvo virusa je registrovano kod četvoro pacijenata, po dva u Pančevu i Vršcu.

Vakcinacija se u Pančevu obavlja svakodnevno od sedam do 20 časova u bivšoj apoteci „Higija“ u Ulici Miloša Obrenovića, dok je u Vršcu za to namenja ambulanta Doma zdravlja u Ulici Dimitrija Tucovića, koja je otvorena od 8 do 19 časova.

 
MarketingNajnovije vesti