Društvo

Dobitnici Novembarske nagrade Grada Pančeva

Pančevo, Pet, 23/10/2015 - 15:23
Mirjana Marić


Ovogodišnji dobitnici Novembarske nagrade su Gimnazija ‘’Uroš Predić’’, dr Dušan Stojić, hururg i učiteljica Branka Davidović iz Kačareva.

Predlog za dodelu najvišeg gradskog priznanja, školi sa tradicijom dužom od 150 godina, dao je nedavno preminuli, bivši predsednik komisije Vitomir Sudarski. Predsednica Komisije koja je odlučivala o laureatima, dirigent Vera Carina objasnila je da je Gimnazija „Uroš Predić” nagrađena zbog brojnih uspeha učenika, kao i da nije bilo pitanje da li će Gimnaziji pripasti priznanje već samo kada će se to dogoditi.

Doktora Dušana Stojića, koji zaposlen u Opštoj bolnici Pančevo predložio je Fudbalski klub ''Dinamo'', za posvećenost i volonterski rad u klubu, kao i dugogodišnji rad na odeljenju hirurgije u Opštoj bolnici Pančevo, gde se on, između ostalog, ističe najvećim brojem operacija u jednoj godini.

Učiteljicu Branku Davidović iz Kačareva predložio je Savet roditelja Osnovne škole „Žarko Zrenjanin”, u kojoj je ona zaposlena već 33 godine. Jedna od potvrda posvećenog rada ove učiteljice su brojne nagrade koje njeni đaci donose sa raznih takmičenja. Predsednica komisije, Vera Carina, rekla je da je čula veliki broj pohvala na račun učiteljice Branke Davidović, kao i za njen volonterski rad sa decom. On je dodala, da ova učiteljica veoma često prikuplja i organizuje recikliranje otpada, ali da je vrlo aktivna i u drugim oblastima.

Laureatima Novembarske nagrade Grada Pančeva, pored plakete, pripada i po 50.000 dinara. Nagradu će dobitnicima uručiti gradonačelnik Pančeva na svečanoj sednici povodom Dana Grada, 8. novembra.
MarketingNajnovije vesti