Foto: GU Pančevo
Društvo

Dodeljeni paketi socijalno ugroženom stanovništvu u MZ Omoljica

Izvor: 
013info Sre, 01/09/2021 - 14:44Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva i Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, zajedno su sa članovima Mesne zajednice Omoljica podelili pakete socijalno najugroženijem stanovništvu, saopšteno je na gradskom sajtu.
 
Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, istakla je značaj pomoći socijalno ugroženom stanovništvu u gradu i naseljenim mestima:
 
- Na osnovu odluke o socijalnoj zaštiti građana grada Pančeva, u našem gradu funkcioniše usluga Narodne kuhinje, u okviru nje i dodela paketa socijalno najugroženijem stanovništvu u naseljenim mestima. Dugi niz godina grad Pančevo opredeljuje velika sredstva za usluge socijalne zaštite. Tako je i ove godine u budžetu grada izdvojeno 30 miliona dinara za potrebe Narodne kuhinje. Naši stanovnici koji se nalaze u stanju socijalne potrebe to pravo ostvaruju posredstvom centra za socijalni rad, na osnovu svog penzionerskog statusa ili korišćenja uslova socijalnog programa Narodne kuhinje. Što se tiče samih paketa za potrebe naseljenih mesta obezbeđeni su paketi pomoći sa najosnovnijim životnim namirnicama i higijenski paketi za naše socijalno najugroženije stanovnike. Distribucija tih paketa odvija se preko Gerontološkog centra Pančevo i mesnih zajednica. Mi se danas nalazimo u Omoljici i na licu mesta smo mogli da vidimo koliko je važna solidarnost Grada sa sugrađanima i koliko njima podrška Grada znači. Kroz ovu uslugu grad Pančevo želi da pokaže da vodi odgovornu i ozbiljnu socijalnu politiku, da na taj način pristupa svim uslugama socijalne zaštite, ali želi i da pokaže sugrađanima da mogu da računaju na podršku grada i ubuduće.
 
Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanje I socijalne politike rekao je da Grad vodi računa o socijalno najugroženijim stanovnicima:
 
- Upravo danas za ovaj mesec delimo pakete Narodne kuhinje. Imamo 310 korisnika Narodne kuhinje. Za naseljena mesta smo obezbedili pakete i Grad svaki mesec podeli 764 paketa socijalno najugroženijim stanovnicima, osnovne životne namirnice i higijenska sredstva. Danas je u Mesnoj zajednici Omoljica podeljeno ukupno 43 paketa i u svih 9 naseljenih mesta su u toku dana podeljeni paketi za socijalno najugroženije.MarketingNajnovije vesti