Đuskanje u Dolovu
Društvo

DOLOVO: Đuskanje na trgu u centru

Izvor: 
013info Uto, 21/06/2022 - 19:59


Na trgu u centru Dolova đuskanje ne prestaje, pa tako i 20. juna, na toj lokaciji deca uzrasta koji završava sa zabavištem i na jesen kreće u prvi razred, pokazali su spektar znanja stečenih kod vaspitačica.

 Vredni zabavištanci su recitovali, igrali uz popularne dečije pesmice i za kraj susreta odigrali užičko kolce.

 Sa roditeljima su odigrali pačiji ples, a sa zadovoljstvom su igrali i uz majmunski ples kao i uz pesmicu "Kad si srećan".

Treba reći važnu stvar, a to je da ovaj vid zabave gde se svi uzrasti dece javno prezentuju sa uvežbanim koreografijama, dodatno kultiviše decu i odvraća ih od nasilnog ponašanja među vršnjacima. Lidija Ankucić Božić, tehnički sekretar MZ Dolovo kao inicijator izvođenja koreografija malih i najmanjih maturanata na javnom mestu, kaže da je važno da se ovom uzrastu dece da na značaju, kako bi pokazali šta su naučili kod vaspitačica. Oni će na taj način znati da cene svoj rad i trud uložen u obrazovanje, kako bi izrasli u vredne, pametne i dobre ljude. Direktorka škole, Verica Stošić je pokazala po ko zna koji put da je pored funkcije direktora koju odgovorno radi, ona i izvrstan animator dece.

Program je vodila Katarina Šmit, a vaspitačice koje su uvežbavale decu za ovu svečanost su: Dušica Susa, Renata Puja i Ivana Filipov. Naredne subote - opet đuskanje na žurkicama u organizaciji Aktiva mladih Dolovo i Mesne zajednice Dolovo. Ako Dolovce ne možeš pobediti, pridruži im se i đuskaj!

 

 
MarketingNajnovije vesti