Pčele Foto. pixabay
Društvo

DOLOVO: Premijerni „Dolovački pčelarski dan” u subotu

Izvor: 
013info Uto, 13/07/2021 - 09:09


Dok je u punom jeku suncoktretova paša, pa i dolovački atar poput mnogih vrvi od košnica i pčela, Društvo pčelara „Banatski pcelari” po prvi put će organizovati manifestaciju pod nazivom „Dolovački pčelarski dani”, u subotu, 17. jula, od 18.30 na platou u centru Dolova ispred Doma kulture.

Tom prilikom, pored izložbe meda i drugih pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, biće upriličeno i predavanje pčelara praktičara Ljube Pejovića, kao i program edukcije za najmlađe posetioce pod nazivom „Medena večera”, koju vodi iskusni pančevački pčelar Vojkan Milutinović.

Planirani su i prateći sadržaji, poput nastupa folklornog ansambla, tamburaškog orkestra i hora Velike crkve Aleksandar Nevski.

Prema rečima organizatora, smisao ove manifestacije je da okupi sve ljude koji u svojim poslovima i aktivnostima imaju dodirnih tačaka sa pčelarsrvom, kako bi došlo do novih poznanstva, razmene iskustva i otvoranja novih mogućnosti za razvoj pcelarstva i unapređenje životne sredine.

U orgranizaciji ove manifestacije pčelarima su upomoc priskočili lokalni Dom kulture i Mesna zajednica, kao i firma „Vetro elektrane Balkana doo”.

 

 
MarketingNajnovije vesti