Južnobanatski upravni okrug

Dr Zoran Tasić uručio plaketu Jaroslavu Foldini

Pančevo, Uto, 22/09/2015 - 20:01
Mirjana MarićU utorak,  22. septembra načelnik Južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić, u znak zahvalnosti za iskazanu naklonost i prijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu, uručio je  plaketu g-dinu Jaroslavu Foldini, poslaniku u češkom parlamentu i velikom poštovaocu srpskog naroda.

Načelnik Južnobanatskog okruga dr Zoran Tasić, pozdravio je sve prisutne iskazao veliko zadovoljstvo da ukaže čast i pokloni plaketu g-dinu Jaroslavu Foldini, poslaniku češkog parlamenta.

''Ovom prilikom želeo bih da vam se zaista najiskrenije zahvalim, da vam uručim plaketu u znak zahvalnosti za iskazano prijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu sa željom da naša saradnja bude duga i veoma uspešna'', rekao je dr Zoran Tasić. On je dodao da je g-din Jaroslav Foldina puno pomogao u uspostavljanju kontakata  između Srbije i Usteckog region, jer je on predstavnik ovog regiona u češkom Parlamentu. Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga naglasio je i da je velika pomoć dobijena i kada su u pitanju projekti. I dodao da je pre nekoliko dana završeno tri projekta u oblasti obrazovanja, zdravstva i sektora bezbednosti.

G-din Jaroslav Foldina, zahvalio se na nagradi i objasnio da njegova ljubav prema Srbiji potiče od njegove majke koja je srpskog porekla. On je istakao da imidž Srbije u svetu, pa i u Češkoj, mora da se poboljša i da kroz saradnju sa Južnobanatskim upravnim okrugom on pokušava da se ta slika promeni.
MarketingNajnovije vesti