Stevanović i Banjai
Društvo

Dva pančevačka udruženja zatražila ostavke gradonačelnika Stevanovića i većnice Banjai

Izvor: 
013info Uto, 30/03/2021 - 14:51


Predstavnici pančevačkih udruženja “Pančevo nije rupa” i “Zeleni most” Miša Sekulić i Teodora i Sanja Marković, danas su na pisarnici Gradske uprave predali zahteve za neopozivu ostavku gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i članice Gradskog veća zaduženu za zaštitu životne sredine Katarine Banjai.

Ostavku gradonačelnika udruženja zahtevaju zbog toga što je odbio gostovanje na TV Prva,  a u vezi sa skladištenjem mineralnog đubriva, dok je istog dana, kako su naveli, kao poverenik SNS davao izjavu na temu političkih igrarija opozicije i pozicije, zbog posprdnih izjava u vezi sa strahom sugrađana od požara u Promistu, zbog toga što zatvara oči pred masovnim trovanjem životinja u Pančevu, zbog ćutanja povodom kontinuiranog zagađenja vazduha i zbog ćutanja u vezi sa divljom gradnjom u izletištu “Skela” u Jabuci.

- Na osnovu ovoga do sada iznetog u vašem kratkom mandatu, dolazimo do zaključka da vi niste svesni činjenice da vas građani plaćaju i da ste u službi građana. Iz priloženog se može videti da svoj posao ne obavljate savesno i odgovorno. Zbog svega navedenog tražimo neopozivu ostavku, napisala su udruženja u zahtevu koji je predat.

Predsednik Udruženja “Pančevo nije rupa” Miša Sekulić rekao nam je da je spisak nečinjenja gradonačelnika jako dug.

- Na osnovu ovoga možemo da zaključimo da taj čovek radi isključivo u interesu SNS-a, pa zašto ga onda SNS ne bi i plaćao, nego ga plaćamo mi građani. Trebalo bi da bude gradonačelnik svih, a ne samo ljudi koji njega politički podržavaju, rekao nam je Sekulić.

Gradskoj većnici Katarini Banjai udruženja zameraju što se nije obratila građanima Pančeva povodom požara u Promistu, što je, kako su naveli, ostala nema na zagađenja vazduha u Pančevu, što se nije osvrnula na problem masovnog trovanja životinja u Pančevu, ni na problem Parka prirode “Ponjavica”. Takođe, zameraju joj i što je nezainteresovana za problem divlje gradnje u izletištu “Skela” u Jabuci i mogućem uticaju na korito Tamiša.

- Vi morate biti svesni da ste većnica koju građani Pančeva finansiraju. Kao vaši poslodavci tražimo neopozivu ostavku zbog dugogodišnjih problema koji se tiču vase sfere delovanja, a koji su nagomilani na teritoriji Pančeva i vašeg nezainteresovanog i neozbiljnog ponašanja da se ovi problem reše, napisala su udruženja u zahtevu za ostavku.

Na rad članice Gradskog veća zadužene za zaštitu životne sredine osvrnula se Teodora Marković iz “Zelenog mosta”.

- Tokom pet godina koliko je Katarina Banjai većnica krucijalni problemi koji se tiču životne sredine ostaju bukvalno nedoktaknuti. Poslednje nedelje je bilo veliko zagađenje i ona je opet ćutala o tom problemu. Ona bi trebalo da bude u službi nas građana, a ne ne znam koga i čega, rekla je Teodora Marković.

 

Zahtev Banjai
banjai_ost.jpg

Zahtev Stevanović
stevanovic_ost.jpgMarketingNajnovije vesti