Društvo

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” proslavila 70. rođendan

Pančevo, Pon, 16/05/2016 - 19:39
Mirjana Marić


U dvorani „Apolo” Doma omladine, u ponedeljak, 16. maja održana je proslava 70 godina postojanja i rada Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” Pančevo.

Srednja elektrothenička škola osnovana je 1946. godine kada je u okviru obrazovnog programa postojalo samo tri odseka – jake struje, radio i mašinski smer. Direktor škole Nikola Ćurčin rekao je da kako je evoluirala tehnika, tako je i škola menjala i razvijala svoj program.

„Mi danas školujemo različite obrazovne profile koji se tiču telekomunikacija, multimedija i informacionih tehnologija. Tu su i dalje ovi bazični odseci koji se tiču energetike i prozivodnje struje, jer bez distribucije i proizvodnje struje nema ni ostale eletrotehnike.Takođe je tu i procesno upravljanje”, rekao je direktor Nikola Ćurčin i istakao da je to važno jer je Pančevo industrijski grad.

Zanimljiv podatak je da Elektrotehnnička škola, već drugu godinu nema treći stepen kao opciju prilikom upisivanja đaka u srednju školu. Direktor je objasnio da je osnovni razlog interesovanje đaka koje je veće za četvrti stepen. „Mi kao svaka insitucija moramo da pratimo ono što đaci traže i ono što traži tržište rada. Danas je četrvti stepen nešto što privlači đake da dolaze i mi time dobiijamo na kvalitetu, a oni na kvalitetu obrazovanja i konkurentnosti na tržištu rada”, rekao je direktor.

Na proslavi su prisustvovali bivši i sadašnji profesori, učenici i đaci generacija.

M. M. Veličković
MarketingNajnovije vesti