Dani Vajferta
Društvo

FOTO U Pančevu počeli Dani Vajferta, evo šta nas danas očekuje

Izvor: 
013info Sub, 02/07/2022 - 02:29U Pančevu su juče počeli Dani Vajferta.

Od popodnevnih sati Pančevci mogu da posete Sajam tradicije i rukotvorina, Sajam kraft piva i Sajam hrane, a štandovi su raspoređeni u ulicama Nikole Tesle i Nikole Đurkovića i na Trgu Slobode.

 

Dani Vjaferta
c75p5563.jpg

Dani Vajferta
c75p5538.jpg

 

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

- Dragi sugrađani, drage sugrađanke, dragi gosti, želim da vam poželim dobrodošlicu u naš grad. Kao što smo čuli malopre, tri godine se nismo okupili ovde na trgu ovim povodom i meni je veliko zadovoljstvo što mogu večeras da vam se obratim ovde lično, ali i u ime grada Pančeva. Dani Vajferta su manifestacija koja je zaista od velikog značaja za naš grad, najveća gradska manifestacija i gradska manifestacija koja uz kačarevačku Slaninijadu i još niz manifestacija koje mi kao grad podržavamo, naš grad mapirala na turističkoj mapi Srbije kao jedan od centara manifestacionog turizma. I mi kao grad smo izuzetno ponosni što imamo ovakve manifestacije i u budućnosti ćemo nastojati da podržavamo i unapređujemo sve više i više ovakve manifestacije, ali i neke nove. Vama svima želim da se zahvalim pre svega što ste došli, želim da vas pozovem da budete ovde sa nama i sutra i u nedelju, jer zaista su se organizatori potrudili da Dani Vajferta u ovoj, kao što smo čuli, specifičnoj godini, obzirom da je ovo tristota godina od kako je u našem gradu počela da funkcioniše pivara koja je najstarija na Balkanu. Potrudili su se da obezbede bogat muzičko-zabavni program, ali i kulturno-obrazovni program i želim vam da uživate u svemu tome, želim vam da uživate i u dobrom domaćem kraft pivu, a organizatorima čestitam na dobroj organizaciji, a vama kao što sam rekao, želim dobar provod, rekao je Stevanović.

 

Stevanović otvara Dane Vajferta
c75p5675.jpg

 

Na glavnoj bini pre toga mogli smo da vidimo dečji hor "Vokal kids", nastup KUD "Čigra". Prikazana je i savremena igra "Žetva".

 

Vokal kids na Danima Vajferta
c75p5550.jpg

 

Publika je posebno pozdravila bend "Jutarnji program" koji je svirao do samog svečanog otvaranja.

 

Jutarnji program
c75p5619.jpg

Jutarnji program
c75p5647.jpg

 

Ipak, zvezda večeri bio je dr Nele Karajlić. Do kasnih noćnih sati, publika je uživala u nastupu legendarnog muzičara.

 

dr Nele Karajlić
c75p5791.jpg

dr Nele Karajlić
c75p5745.jpg

dr Nele Karajlić
c75p5988.jpg

dr Nele Karajlić
c75p6015.jpg

Evo šta nas danas očekuje na Danima Vajferta

  • 18:00-20:00        PREDAVANJE "Đorđe Vajfert: crtice iz života i rada" u Narodnom muzeju Pančeva Predavači: master istoričar Nikola Koneski, mentor u grupi za istoriju RCT "Mihajlo Pupin" Pančevo; Zorana Tripkovič, Relja Jarkovački, Stefan llić, Aleksandar Jevotović, Nina Jarkovači 1 Natalija Cvetkovski.
  • 19:00- 22:00       "KulTura piva u Pančevu 1722-2022" - Multimedijalna izložba Interaktivno putovanje kroz kreativnu postavku arhivske građe, savremene umetničke fotografije i videomaterijala. Autori izložbe: dr Anica Draganić, dr Maria Silađi. Organizator: Platforma za studije kulture CULTstore u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva Mesto održavanja: ajnfor stare pivare
  • 18:00 -19:45       BEND
  • 20:00 - 21:30      COUPEBEND
  • 21:30-23:00        SKVO 1 BEN HUR bend
  • 23:00     VALENTINO

 
MarketingNajnovije vesti