djuro medić ispred bolnice
OČAJNIČKI POTEZ

Gladovanjem do posla?

Pančevo, Čet, 20/08/2015 - 14:31
Ne želi milostinju, već samo mogućnost da zardi novac za porodicuŠtrajk glađu ispred pančevačke Opšte bolnice jutros je započeo dvadesetogodišnji Đuro Medić zbog izrazito teške finansijske situacije i nemogućnosti da nađe zaposlenje u zdravstvu. Njegovi roditelji su teški bolesnici, a mlađi brat je srednjoškolac, pa je na njegova leđa pao teret izdržavanja porodice. Iako, je završio srednju Medicinsku školu i stažirao uz pohvale, za Medića nema radnog mesta u struci.

Đuro Medić se na konkurse za posao medicinskog tehničara prijavljivao nebrojeno puta, ali uvek je, kaže, bio odbijen. On dodaje da se na štrajk glađu odlučio jer više nikako ne može da prehrani brata i roditelje koji zbog bolesti ne mogu da rade, i da je ovo jedini način da skrene pažnju na svoj problem.

3.jpg

Kada je reč o zaposlenju u struci sva vrata su mu zatovorena. Stoga on kada se ukaže prilika radi na gradilištima. Medić tvrdi da do radnog mesta u Bolnici nije uspeo da dođe jer nema nikakvu vezu, ali ga boli nepravda jer niko nema razumevanja za njegov problem.

Jedini štrajkački zahtev ovog mladića, koji želi da radi, je da neko od nadležnih u Bolnici porazgovara s njim i obeća mu da će za njega biti posla. Medić dodaje i da je svojim štrajkom hteo da skrene pažnju da zaposlenje uzglavnom dobijaju ljudi preko veze, bez obzira na kvalifikacije.

Medić je u izjavi za poratl „013info” naveo da su ga zaposleni u bolnici uglavnom ignorisali, a da mu se jedini obratio zamenik direktora Opšte bolnice Dušan Stojić, koji mu je rekao da će pokušati da pomogne.

Nemanja Kranjc
MarketingNajnovije vesti