Stevanović u Vasinoj školi
Društvo

Gradonačelnik Pančeva poželeo prvacima srećan polazak u školu: Đačko doba je najlepše i najbrezbrižnije doba

Izvor: 
013info Čet, 01/09/2022 - 15:47Nova generacija prvaka danas je pošla u školu.

Ove školske godine na teritoriji Pančeva ukupno je upisano 1135 prvaka.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva prisustvovao je svečanom prijemu đaka prvaka u OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu. 

On je tom prilikom prvacima poželeo srećan polazak u školu, ali i svim đacima koji su od danas ponovo u đačkim klupama. Istakao je da je 1. septembar važan dan za sve đake prvake, ali i za njihove roditelje.

„Želim da vam školovanje predstavnja novu, zanimljivu igru. Da stičete nova znanja i nove drugare, jer škola je mesto gde učite, ali i mesto gde se družite i igrate. Želim da vam škola ne predstavlja obavezu, nego da s radošću idete u školu i kada odrastete da imate lepe uspomene iz đačkog doba. Uz pomoć nastavnika, roditelja i drugara mislim da ćete lako savladati slova i brojeve i zadatke koje budete dobijali, jer je đačko doba najlepše i najbrezbrižnije doba. Grad Pančevo će nastaviti da ulaže u obrazovni sistem i da podržava đake, motiviše ih i nagrađuje za postignute uspehe, kao što to radimo već dugi niz godina. Vaš zadatak je da učite, a naš zadatak je da vama, deci, omogućimo i pomognemo da što lakše usvajate nova znanja, da vam olakšamo da savladate svaku prepreku, kako biste izrasli u obrazovane, zadovoljne, dobre i odgovorne mlade ljude. Bez obrazovanih mladih ljudi nije moguć ni dalji napredak i razvoj našeg grada, zato ćemo nastaviti da podržavamo, ulažemo, razvijamo i da prilagođavamo obrazovni sistem, kako bi vas što bolje pripremili za budućnost. Svim prvacima želim srećan početak školske godine, ali i svim ostalim đacima koji se vraćaju u školske klupe želim uspešnu novu školsku godinu“ rekao je Aleksandar Stevanović.

 

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva posetila je OŠ „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu i podelila poklone prvacima.

„Grad Pančevo kontinuirano vodi brigu o školama i o deci, kako u gradu, tako i u svim naseljenim mestima. U saranji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja svim đacima prvacima, u školama se obezbeđuju fluorescentni prsluci i fluorescentne torbe radi njihove veće bezbednosti, kako bi bili uočljiviji drugim učesnicima u saobraćaja. Mi ovu priliku često koristimo i da apelujemo na sve vozače da budu posebno oprezni u zonama škole kako bi povećali bezbednosti naše dece“ naglasila je Kuprešanin.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje je u OŠ „Branko Radičević“ pozdravila đake prvake i poželela im uspeh tokom školovanja.

„Dobro došli u svet nauke, umetnosti i druženja. Vredno radite, naučite svoja prava, ali i obaveze i ostvarite se u onome što budete najvise voleli. Zelim, da vam škola ostane u lepim uspomenama i čestitam vam polazak u prvi razred“ rekla je tom prilikom Tatjana Božić.

 
MarketingNajnovije vesti