Foto: Gradska uprava
Društvo

Gradska menadžerka objasnila zašto kasne radovi u Pančevu

Izvor: 
013info Ned, 26/06/2022 - 10:19Gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman danas je izjavila da je do kašnjenja radova u Ulici Cara Lazara došlo zbog ranijeg pogrešnog kartiranja podzemnih instalacija što je dovelo do niza problema pri samom izvođenju radova.

„Kada se radovi izvode u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom i dobijenom građevinskom dozvolom, a da su radovi nekad izvođeni, odnosno samo kabliranje podzemnih instalacija je nekada rađeno pre 20,30, 40 pa i 50 godina, negde smo zatočenici lošeg vođenja sistema te je niz samih instalacija ili pogrešno kartiran ili nije uopšte kartiran i na osnovu dobijenih uslova pri samoj pripremi projekta za građevinsku dozvolu koju smo dobili od imaoca javnih ovlašćenja, a to su svakako Srbijagas Elektrodistribucija, javna komunalna preduzeća došli smo do niza problema pri samom izvođenju radova“, objasnila je Vitman u uključenju u Jutarnji program RTS-a .

Ona je dodala da, kako bi se sve to uklopilo i da bi sve ulice u kojima su radovi imale i upotrebnu dozvolu, u jednom mometu je odlučeno da u jednom delu ulice budu zaustavljeni radovi i da dođe do ispravke samih tehničkih dokumentacija.

Tabla Cara Lazara
Foto: 013info
Tabla Cara Lazara

„Imamo konstantnu koordinaciju sa imaocima javnih ovlašćenja, kako bi oni izveli svoje radove i nama omogućili da nesmetano nastavimo sa radovima“, rekla je Vitman dodajući da će svakako Ulica Cara Lazara biti jedna od najlepših ulica u gradu.

Vitman je napomenula da uz radove u Ulici Cara Lazara, koji su finansirani od strane Uprave za kapitalna ulaganje AP Vojvodine, radovi izvode još na osam gradilišta.

Slična pitanja portal 013info mail-om je prosledio pre više od 10 dana, ali po običaju iz Gradske uprave su ostali nemi.

pitanja 013info o kašnjenju radova
Foto: Printscreen
pitanja 013info o kašnjenju radova

 
MarketingNajnovije vesti