Društvo

Gradska vlast će razgovarati sa Policijskom upravom u Pančevu oko problema Hitne pomoći

Pančevo, Uto, 21/08/2018 - 17:50
Vladimir ĐokovićProblemi u radu Hitne pomoći do kojih je došlo posle pisanja prijava vozačima koji su ambulantnim kolima tokom intervencije, pod rotacijom i sirenom, prolazili kroz crveno mogli bi biti tema razgovora rukovdstva grada Pančeva sa vrhom Policijske uprave u Pančevu. Gradonačelnik Saša Pavlov izrazio je danas očekivanje da će takvih razgovora biti i da će zatim usklađivanjem sve biti dovedeno u red.

- Smatramo da ni vozila Hitne pomoći ne smeju biti zloupotrebljavana od stane vozača a da u hitnim slučajevima ne sme biti ograničenja na ovakav način, ocenio je Pavlov.

Posle postavljanja kamera na dve raskrsnice, od kojih je ona kod glavne autobuske stanice i najprometnija u centru Pančeva, vozači Hitne pomoći koja je inače deo gradskog Doma zdravlja su dobili prijave zbog prolaska na crveno.

- Period je privikavanja. To su dečje bolesti. Male boginje. Očekujem pozitivan ishod razgovora, zaključio je Pavlov.

Na izjavu Damira Okanovića iz organizacije Komitet za bezbednost saobraćaja, koji tvrdi da je vozačima Hitne tokom intervencije propisima dozvoljeno da prođu kroz crveno uz uslov propuste vozila koja imaju zeleno, juče je regovao Ranko Marčetić iz gradsko Komiteta za bezbednost saobraćaja. Njegov stav je da su propisi takvi da vozila Hitne pomoći nikako ne smeju kroz crveno svetlo.

Danas se ponovo oglasio Okanović:

- Nažalost očigledno postoji problem nepravilnog tumačenja člana 108. Zakona o bezbednosti saobraćaja na nivou Grada Pančeva. Bojim se da je u tom smislu Pančevo jedini grad u Evropi u kojem se vrši sudski progon vozača hitnih službi koji prolaze kroz crveno svetlo a da pritom ne ugrožavaju živote ostalih učesnika u saobraćaju.
MarketingNajnovije vesti