Teren FK Mladost Vojlovica Foto. Vladimir Đoković
Društvo

GRADSKA VLAST PRED SUDOM IZGUBILA PRVO POLUVREME: JKP Mladost-FK Mladost 0:1

Pančevo, Čet, 10/10/2019 - 23:49
Vladimir ĐokovićGradsko preduzeće JKP Mladost izgubilo je spor po sopstvenoj tužbi u kojoj je tražilo da FK Mladost iz Vojlovice napusti mesni stadion/sportski centar tako što će ga isprazniti od ljudi i stvari i predate tužiocu. Osnovni sud u Pančevu odlučio je da JKP Mladost nije u pravu kada traži da joj FK Mladost preda u posed stambeno poslovni objekat od 361 m2, koji je deo sportskog centra sa fudbalskim i terenom za mali fudbal, kao i tribinama, u Vojlovici.

Osnovni sud u Pančevu zadužio je gradski JKP Mladost da isplati i 37.300 dinara za zakonskom kamatom kada presuda postane izvršna.

JKP Mladost tužila je oktobra prošle godine FK Mladost da joj preda imovinu koju navodno besparavno koristi, ali prvostepeni Osnovni sud nije dao za pravo ovom gradskom preduzeću već je tužbu kao neosnovanu, u ime naroda, odbio.

Sud je konstatovao da JKP Mladost nije vlasnik nekretnine i terena u Vojvlovci, već da je ona u javnoj svojini, pa da on prema držaocu FK Mladost ne može imati aktivnu legitimaciju – odnosno biti u prilici da tuži.

Odluka Osnovnog suda u Pančevu je prvostepena, što znači da na nju postoji mogućnosti žalbe obe strane, a istaknuta vrednost spora je 400.000 dinara.
MarketingNajnovije vesti