Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
Društvo

Hitna pomoć u „Cvrčku" (FOTO)

Pančevo, Pet, 30/09/2016 - 11:02
Aleksandar StojkovićEkipa pančevačke Službe hiitne medicinske pomoći, na čelu sa načelnikom dr Miroslavom Tepšićem, posetila je danas vrtić „Cvrčak”.  Mališanima se predstavila cela ekipa Službe, zatim su pogledali crtani film koji se bavi radom Hitne pomoći, a onda su deca otpevala pesmu ekipi i prišla lekarima i tehničarima koji su im podelili špatule za pregled grla. Doktori su ih pustili da se koriste stetoskopom i odgovarali na pitanja zainteresovanih.

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0173.jpg

 

- Ovo je samo nastavak akcije kojom Služba hitne medicinske pomoći obilazi predškolske ustanove. Mi pokušavamo da deci predočimo šta je ono čime se Služba hitne medicinske pomoći bavi i na neki način pokušamo da kod male dece smanjimo strah od lekara i zdravstvenih ustanova uopšte. Ono što sve nas raduje da se svi zaposleni, a posebno mališani vrlo raduju posetama Hitne pomoći, što nas dalje motiviše. Ovo je nešto drugačije od našeg uobičajenog rada i to nam stavlja osmeh na lice, objasnila nam je  dr Sanja Sekulić iz pančevačke Službe hitne medicinske pomoći.

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0158.jpg

- Ovo je prvi put da u naš vrtić dolazi Hitna pomoć. Nama se ovo dopada i mi se jako radujemo ovoj poseti. Ovo je nešto jako lepo, rekla je Ivana Popović, vaspitačica.

Poseban doživljaj bio je ulazak dece u sanitetsko vozilo, gde im je tehničar objasnio čemu služe pojedini instrumenti. Naravno, začuo se i zvuk sirene na vozilu.

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0192.jpg

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0162.jpg

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0153.jpg

 

Hitna pomoć u vrtiću Cvrčak
img_0150.jpg

 
MarketingNajnovije vesti