Obilazak radova u školama Foto: Gradska uprava
Društvo

I dok nema nastave u pančevačkim školama se radi

Izvor: 
013info Pet, 29/07/2022 - 16:23U pančevačkim školama se radi i dok nema nastave, a mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, obišla je tekuće radove na uređenju objekata škola, koji se izvode kako bi učenici imali još bolje uslove od jeseni. Posetila je Baletsku školu „Dimitrije Parlić“ i osnovne škole „Isidora Sekulić“ u Pančevu i„Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu.

„Period školskog raspusta u školama najčešće se koristi za sanaciju i adaptaciju prostora, jer u tom periodu nisu tu ni učenici, ni nastavnici, pa radovi mogu nesmetano da se odvijaju. Grad Pančevo je ove godine izdvojio 14.474.276 dinara za tekuće održavanje 13 osnovnih škola. Najčešće radovi koji se izvode su krečenje učionica, hodnika, farbanje radijatora, kako bi se zdravstveno higijenski uslovi održali na zavidnom nivou. Takođe,  popravljaju se podovi, vrši se zamena i podnih i keramičkih pločica, kako u učionicama, tako i u holu škole. Skoro svi radovi će biti završeni do 1. septembra i škole će spremno dočekati početak nove školske godine“ rekla je mr Tatjana Božić, prilikom obilaska radova u školama.

 

U Baletskoj školi „Dimitrije Pralić“ se uređuje prilaz školi, popravljaju se pragovi, oštećenja zidova u hodnicima, plafon u ekonomatu. Radovi su i u zbornici, ali i u učionicama i salama koje koriste učenici kako osnovne tako i srednje baletske škole.

Grad je opredelio i značajna sredstva za OŠ „Isidora Sekulić“, te se u okviru tekućeg održavanja izvode radovi na sanaciji toaleta, zamena polomljenih instalacija i sređivanje plafona i zidova. Dugogodišnji problem sa mokrim čvorom u svlačionicama ispred fiskulturne sale će biti otklonjen kompletnim renoviranjem do početka nove školske godine.

U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu se izvode veoma značajni radovi uz pomoć finansijskih sredstva koje je Grad Pančevo izdvojio. Jedna od investicija od kapitalne važnosti je kompletna rekonstrukcija kotlarnice, koja greje i predškolsku ustanovu u okviru škole, a cilj je smanjenje troškova u zimskom periodu. U toku su i radovi na sanaciji gromobrana na objektu i uređenja poda u holu škole.

U narednim danima članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje obići će radove i u ostalim školama, kako na teritoriji grada Pančeva, tako i u naseljenim mestima.

 
MarketingNajnovije vesti