Društvo

I ove godine „Eko regata Tamiš"

Izvor: 
GU Pančevo Sub, 23/07/2016 - 08:31PANČEVO, 22. jul - Grad Pančevo u saradnji sa Opštinom Opovo i ove godine organizuje manifestaciju pod nazivom „EKO REGATA TAMIŠ“,  u periodu od 19. do 21.avgusta 2016.godine. Ideja ove sedme po redu regate je da se uz podizanje svesti građana o potrebi zaštite reke od zagađenja  izvrši i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u „Državni plovni put“ od Pančeva do Opova, kao i promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

Regata je podržana od strane Republičke direkcije za vode, resornih Ministarstava (vodni saobraćaj), Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i nautički turizam NATUS i Grupacije za manifestacioni turizam pri PKS.

Predviđena  maršuta Eko regate Tamiš je Pančevo – Jabuka –  Glogonj- Sefkerin – Opovo i tokom putovanja biće organizovana edukativna predavanja, prezentacije, sakupljanje sekundarnih sirovina (pvc ambalaže) i čišćenje vodenog ogledala na mestima predviđenim za zadržavanje  i  druženje i opuštanje regataša u večernjim časovima na plaži u Glogonju i  marini sa čardom  u Opovu.

Tamiška regata na  najbolji način spaja turizam i ekologiju, a učesnici regate se mogu upoznati sa nekim skrivenim mestima na reci, uživati u vožnji i druženju uz edukaciju  svog podmladka  da zavole reku, da je čuvaju i neguju.

 

Na sledećim linkovima nalaze se Prijava za učešće i Plan i program VII Eko regate Tamiš.

Popunjene formulare pošaljite do 15.avgusta 2016.godine  na adresu: Gradska uprava grada Pančeva, Sekretarijat za privredu i ekonomski razvoj, Trg Kralja Petra I 2-4, kancelarija 306 ili u elektronskoj formi na e mail adresu: [email protected].

Kontakt osoba za sve informacije je Milorad Timčenko, tel. 013/308881 ili 064/8662412.
MarketingNajnovije vesti