Pokažimo i ove godine da su građani Pančeva svim srcem uz žrtve trgovine ljudima širom sveta

I ove godine "Ruta plavog srca"

Pančevo, Pon, 27/07/2015 - 08:14
Aleksandar Stojković
Kao i prošle godine na najprometnijim tačkama u gradu prolaznici će tokom dana moći da se fotografišu formirajući rukama znak srca kao podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta.Ove godine Tim za borbu protiv trgovine ljudima ponovo formira rutu "Plavog srca" duž grada Pančeva. Kao i prošle godine na najprometnijim tačkama u gradu prolaznici će tokom dana moći da se fotografišu formirajući rukama znak srca kao podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta.

Kako bi simboliku pružanja nade žrtvama podigli na viši nivo pripremljen je specifičan foto-ram, kao i određeni rekviziti.

Volonteri će u 2 smene dežurati u gradu i to:

1. smena: 9-11 č.

2. smena: 19-21 č.

na sledećim lokacijama:

1. Gradski park

2. Glavna autobuska stanica

3. Aviv Park

4. Narodna bašta

5. Crveni krst Terenska Jedinica Pančevo

Ujedinjene Nacije su 2014. godine proglasile 30. jul za Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Crveni krst Srbije / Red Cross of Serbia se od proglašenja ovog dana uključio u svetsku kampanju plavog srca kojom se promoviše empatija, podrška i nada za sve žrtve trgovine ljudima širom sveta.

Tim za borbu protiv trgovine ljudima Terenske jedinice Crvenog krsta Pančevo je 2014. godine na osnovu smernica Ujedinjenih Nacija, kao i Crvenog krsta Srbije organizovao akciju obeležavanja 30. jula - UN Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima u gradu Pančevu. Naime, formirana je ruta "Plavog Srca" duž celog grada i na specifičnim lokacijama su postavljeni ulični printovi plavog srca sa porukom "Zaustavimo trgovine ljudima!". Na tim specifičnim lokacijama, inače prometnim delovima grada volonteri Crvenog krsta su informisali prolaznike o problemu trgovine ljudima, kao i o potrebi pružanja podrške mnogobrojnim žrtvama trgovine ljudima širom sveta. Više od 250 građana Pančeva se priključilo akciji i pružilo svoju podršku žrtvama trgovine ljudima kroz organizovanju foto kampanju. Fotografije su pretočene u oblik video izveštaja koji možete pogledati na sledećem linku:

Pokažimo i ove godine da su građani Pančeva svim srcem uz žrtve trgovine ljudima širom sveta. Pokažimo da ima nade za njih!
MarketingNajnovije vesti