Kupe Balašević
Društvo

I Pančevci odali poštu Balaševiću (FOTO)

Izvor: 
013info Ned, 21/02/2021 - 21:12

I Pančevci su odali poštu velikom kantautoru Đorđu Balaševiću. Večeras su u Kupeu, svoja razmišljanja o čuvenom muzičaru upisivali su u "Knjigu lepih reči".

Kroz pančevački prostor koji godinama unazad važi za "slobodnu teritoriju" prošlo je više desetina Pančevaca.

- Bata Đole hvala ti za sve. Verujem da će ova priča ostati za večna vremena, ne samo na prostoru ex-jugoslavije, nego i šire, rekao je Branislav Đeković Đeka.

Zlatko Živković je kazao da su valjda dve gramofonske igle potrošili puštajući pesme Đorđa Balaševića na Radio Pančevu.

- Povod okupljanja je više nego tužan, eto Balašević je danas sahranjen, a mi iz Kupea samo na predlog stalnih gostiju koji pripadaju građanskom sloju grada Pančeva rešii da da stanemo uz Novi Sad, Beograd, Zagreb i da obeležimo Đoletov odlazak tako što ćemo pozvati Pančevce da svoje pametne misli upišu u Knjigu lepih reči koju ćemo posle poslati porodici. Postoje autori koji su se proslavili tako što su pisali dobre ljubavne pesme, postoje autori koji su uspeli da naprave brze pesme, postoje autori koji su pravili balade pa su se proslavili, postoje autori koji su pisali dobre ljubavne pesme pa su se se proslavili, autori koji su se proslavili tako što su pisali političke pesme - e Balašević je jedinstven po tome što je kao autor napravio sve četiri vrste pesama i sa sve četiri vrste je ušao u legend, objasnio nam je Zlatko Živković.

 
MarketingNajnovije vesti