Štrajk upozorenja

Foto: Vladimir Đoković  

Društvo

I U PANČEVU ŠTRAJK UPOZORENJA: Sindikat “Nezavisnost” tražio da se vrati oduzetih 10 odsto plate komunalnom sektoru

Pančevo, Sub, 01/12/2018 - 12:08
Vladimir ĐokovićŠirom Srbije juče je održan štrajk upozorenja sindikata komunalnih delatnosti UGS “Nezavisnost” sa zahtevom da se i zaposlenima u gradskim i opštinskim javnim preduzećima vrati 10 odsto plate koji je vlast oduzela pre četiri godine. U Pančevu ovaj sindikat ima organizacije u nekoliko gradskih preduzeća, a tražeći pune plate javni skup dela radnika ATP-a bio je ispred glavne autobuske stanice. Dok je okupljanja bilo i u JKP “Higijeni”.

Kako je objasnila poverenica “Nezavisnosti” u ATP-u Gordana Belča u poslednje četiri godine neka preduzeća u javnom sektoru su dobijala povećanje plate a zaposleni u gradskim komunalnim preduzeća nisu dobili nijedan posto povećanja – odnosno vraćanja dela za koji su im zarade umanjene.

- Tako smo došli u situaciju su plate sa puno godina staža po 30.000 dinara a sledeće godine će minimalac biti 27.000 dinara. U ATP-u ima vozača autobusa koji rade i za 35.000 dinara a deficitarno su zanimanje. Mi već četiri godine tražimo da se ukine umanjenje i plate budu u punom iznosu. Obraćamo se vlastima ali bez uspeha. Odgovora nema, objasnila je Gordana Belča.

Tokom štrajka upozorenja ispred glavne autobuske stanice okupilo se više desetina zaposlenih u ATP-u a među njima najviše vozača. Tomislav Karin objasnio je da su vozači vrlo nezadovljni i da bi ih bilo mnogo više ali je rukovodstvo insistiralo da se saobraćaj odvija bez zastoja jer je ATP u teškoj situciji.

Tokom štrajka upozorenja bilo je okupljanja i zaposlenih sindikalnog organizovanih u JKP “Higijeni”.
MarketingNajnovije vesti