U LIMBU PRIVATIZACIJE

Ime menja sve

Pančevo, Pon, 31/08/2015 - 17:26
U budžetu trenutno ima 5 miliona dinara namenjenih pomenutom konkursu, ali većnica Večanski očekuje da će rebalansom biti izdvojeno i više novca.Konkurs za finasiranje medijskih projekata još uvek nije raspisan, jer lokalna samouprava čeka da privatizacija bude formalno završena, odnosno da novi vlasnik RTV „Pančevo” uplati izlicitrirani iznos od 82.200 evra.

Iako, iz ovakve situacije izgleda očigledno da je konkurs namenjen daljem finasiranju lokalnog elektronskog medija, većnica zadužena za kulturu i informisanje Jasmina Večanski, kaže da to nije tako.

Večanski objašnjava da je raspisivanje konkursa nakon privatizacije predviđeno Zakonom. Ipak to nije sprečilo pojedine lokalne samouprave u Vojvodini da to već urade.

Zakon kaže i da medijima koji su bili finansirani direktno iz budžeta ne mogu biti odobreni projekti, ali to ne sprečava novog vlasnika da aplicira za ova sredstva, pošto će loklanom RTV-u najverovatnije biti promenjeno ime, čime će ova odredba očigledno biti anulirana.

Većnica ističe da će komisija za odobravanje projekta biti sastavljena od predstavnika nezavisnih novinarskih udruženja, koja nisu iz Pančeva, i predstavnika lokalne valsti u odnosu dva na prema jedan, kako bi odnos snaga uvek bio na strani „nezavisnih” kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe.

U budžetu trenutno ima 5 miliona dinara namenjenih pomenutom konkursu, ali većnica Večanski očekuje da će rebalansom biti izdvojeno i više novca, zbog predstojećih izbora.

N. Kranjc
MarketingNajnovije vesti