Pančevo
Društvo

Infrastrukturni radovi na više lokacija u Pančevu

Izvor: 
RTV Pet, 22/07/2022 - 13:39Na više lokacija u Pančevu u toku su radovi od kojih su neki od kapitalnog značaja. Rekonstruišu se Gradski kej i ulica Cara Lazara za koju je novac obezbeđen iz Pokrajinskog budžeta. Završava se rekonstrukcija Gradskog parka, a uveliko se radi i na izgradnji kružnog toka kod Plinare koji je od velikog značaja, pogotovo za stanovnike ovog dela Pančeva.

Rekonstrukcija Gradskog keja jedna je od najvećih investicija trenutno u Pančevu. U toku je popločavanje šetališta, urađeni su temelji za stubove javne rasvete koja će biti postavljena celom dužinom keja, a uskoro počinje i izgradnja parkinga u blizini Silosa.

Završavaju se i radovi u centralnom gradskom jezgru. U planu je da se uredi ceo potez do potamišja i iskoriste svi potencijali koje nosi blizina reke Tamiš. Rok za završetak radova na keju je kraj septembra.

U toku je i asfaltiranje dela ulice Cara Lazara, jedne od najdužih ulica u gradu za čiju rekonstrukciju je obezbeđen novac iz pokrajinskog budžeta. Reč je o kompletnoj rekonstrukciji, a radovi su prilično kompleksni jer veliki broj podzemnih instalacija nije kartiranili je to urađeno neprecizno.

"Postojeće stanje na terenu se razlikuje od kartiranih instalacija koje smo dobili, naravno ovo nije greška imaoca radova. To su greške iz prošlosti i mi to rešavamo. Ono što je bitno je da ta ulica kao i sve druge dobije upotrebnu dozvolu kako bi građani dobili sutra svoje priključke", objašnjava Maja Vitman, gradska menadžerka Pančeva.

U Pančevu se gradi veliki broj stambenih objekata, niču nove višespratnice i važno je da ulice imaju upotrebnu dozvolu. Među onima koje su rekonstruisane u ranijem periodu mnoge nemaju upotrebnu dozvolu što danas predstavlja problem izvođačima radova, kaže gradska menadžerka.

Kompletna rekonstrukcija ulice Cara Lazara trebalo bi da bude završena u septembru a do kraja avgusta biće privedena kraju i izgradnja kružnog toka kod Plinare.

"Ovaj infrastrukturni projekat je od velikog značaja za sve građane Pančeva,ne samo za stanovnike Tesle. U prvoj fazi uradili smo zaštitu gasovoda, imali smo radove na pešačkoj i kolovoznoj konstrukciji, deo radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Nema zastoja u saobraćaju dok traju radovi, a postavili smo i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju", kaže Vitman.

Završetkom kružnog toka kod Plinare, saobraćaj u jednom od najfrekventnijih delova grada biće mnogo lakši i bezbedniji.
MarketingNajnovije vesti