Foto: Pixabay.com
Prijemni ispit

Ispit iz srpskog protekao bez problema

Izvor: 
Ministarstvo prosvete Sre, 15/06/2016 - 15:11Prvi dan završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kada su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema podacima dobijenim od školskih uprava, okončan je uspešno i bez problema, saopštilo je Ministarstvo prosvete. 

Izlaznost na ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, prema pristiglim podacima iz šesnaest školskih uprava, iznosi 98,09 odsto.

Učenici, drugog dana završnog ispita, u četvrtak 16. juna od 9 do 11 časova polažu test iz matematike, dok će u petak, 17. juna, polagati kombinovani test.

Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ocenjivanje biće prikazani na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je i radio testove www.ceo.edu.rs

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 24. juna 2016. godine. Popunjavanje i predaja liste želja je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula 2016. godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

 
MarketingNajnovije vesti