Ivanovo RIbarski dani i noći
Društvo

IVANOVO: Održani „Ribarski dani i noći”

Izvor: 
013info Ned, 15/08/2021 - 18:30


U protekla dva dana je u Ivanovu, kao i svake godine, uoči seoske slave Velika Gospojina, održana manifestacija „Ribarski dani i noći”, kada je organizovano više raznovrsnih sadržaja.

Sve je počelo u petak, 13. avgusta, takmičienjem u sportskom pecanju na plovak za decu do četrnaest godina, u kojem je učestvovalo četrdesetak mališana, a najviše ulovljene ribe imao je Ilija Ubović, drugo mesto zauzela je Sofija Stefanović, dok je treći bio Mateja Varga. Nešto kasnije priređeno je nadmetanje u skakanju u džaku takođe za najmlađe i to u dve starosne kategorije: kod dece uzrasta od deset do četrnaest godina pobedio je Aleksandar Mađarov; drugi je bio Milan Terzić, a treći Mladen Duduj; kod dece od pet do devet godina prvi je bio Damir Pap, ispred Mihajla Gurana i Strahinje Stojiljković. U večernjem programu najpre je izvedena predstava za decu „Peđolino šou”, a potom je Ivanovčane zabavljao Sava Grubić sa bendom.

U subotu je na istom mestu organizovano takmičenje u spremanju riblje čorbe, koja se kuvala u dvanaest kotlića. Na kraju su svi dobili nagrade, a pobedila je ekipa iz Pančeva „Bela stena”, ispred Šuce iz Ivanova i starčevačkih „Žabara”. Istovremeno je održavan etno-bazar, koji je organizovala ženska sekcija Mađarskog kulturno-umetničkog drutva „Bonaz Šandor” i tom prilikom su svoje rukotvorine izlagale članice udruženja žena iz okoline. Uporedo s tim su u Domu kulture odrigrana dva turnira; u stonom fudbalu je pobedio Aleksandar Mađarov, ispred Vuka Aćimovića i Davida Markovića, dok je u stonom tenisu prvi bio Darko Tomić, drugi – Predrag Biorac, a treći – Aleksandar Ranković. U večernjem programu, najpre je na nasipu kod mosta priređena tradicionalna igra „popike”; nešto kasnije je ispred Doma kulture izvedena predstava za decu „Zmajevo novo odelo”, a potom je nastupio bend „Purpurni panpuri”.

Danas je na dan slave Velika Gospojina otvaranje izložbe četrnaestog Salona umetničke fotografije od 19 sati u Domu kulture, a od 21 sat na platou nastupiće Miki, Ivana i orkestar „Balkanci”.
MarketingNajnovije vesti